Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMK aloittaa talouden sopeuttamista koskevat toimenpiteet

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK aloittaa talouden sopeuttamista koskevat toimenpiteet

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2014 klo 16:00
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) on aloitettu toimenpiteet toiminnan ja talouden sopeuttamiseksi siihen, että SAMKin rahoitus vähenee vuositasolla noin 10 miljoonaa euroa vuosina 2013–2016 vuoden 2012 tasosta.

Yhteistoimintaneuvottelut henkilökunnan kanssa aloitettiin kesäkuussa 2013 ja ne päättyivät 20.1.2014.

SAMK on laatinut perusteellisen sopeuttamissuunnitelman, joka esitettiin toimilupahakemuksessa. Suurin osa sopeuttamistoimista sisältää henkilöstövaikutuksia, sillä henkilöstökustannukset ovat suurin kuluerä, vuonna 2013 noin 27 miljoonaa euroa. Henkilöstövähennysten perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Henkilöstön vähennykset koskevat sekä opettajia että muuta henkilökuntaa. Eläkejärjestelyjen kautta henkilöstömäärä vähenee 36:lla. Irtisanominen koskee 25 henkilöä, joista 12 henkilöllä on oikeus ns. eläkeputkeen. Irtisanomiset astuvat voimaan 1.1.2015 alkaen, josta alkaa työsuhteen pituudesta riippuva irtisanomisaika. Henkilöstövähennyksillä saavutettava säästö on noin 5,9 miljoonaa euroa vuodessa.

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus hyväksyi toimilupahakemuksen perustaksi seuraavat rakenteelliset ja toiminnalliset sopeuttamistoimet, joiden toimeenpanon seurauksena henkilöstökustannukset alenevat:

 • Nuorten hoitotyön koulutuksen keskittäminen Poriin Raumalta
 • Viestinnän koulutusohjelman lakkauttaminen
 • Kuvataiteen koulutuksen rationalisointi
 • Tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn yhdistäminen opetussuunnitelmatasolla
 • Tuotantotalouden ja logistiikan yhdistäminen opetussuunnitelmatasolla
 • Englanninkielisten business-ohjelmien keskittäminen Raumalle Porista
 • Merenkulun koulutuksen yhdistäminen Winnovan kanssa
 • Yliopettajarakenteen uudelleenjärjestely
 • Kirjastojen yhdistäminen
 • Tietohallinnon rationalisointi
 • Opettajien työaikasuunnittelun periaatteiden tarkistaminen
 • Muun työvoiman hallittu vähentäminen

Tämän lisäksi säästöjä haetaan karsimalla kaikkia kuluja. Lisätuloja hankitaan tutkimus- ja kehittämistoimintaa ja maksullista palvelutoimintaa lisäämällä. Pidemmällä aikavälillä säästöjä saavutetaan myös uusista kampusjärjestelyistä, joiden myötä tiloja ja palveluita (esim. kirjastot) voidaan yhdistää.

SAMKin hallinto on joutunut tekemään vaikeita ratkaisuja sopeuttamistoimintoja kohdentaessaan, mutta ne ovat välttämättömiä ammattikorkeakoulun tulevaisuuden kannalta.

Lisätietoja: toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs