Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä

Koulutuskeskus Salpaus

Salpaus palkitsi kisamenestyjänsä

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2012 klo 10:26
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus palkitsi tiistaina 22.5. kaikki opiskelijansa, jotka menestyivät kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa lukuvuoden 2011 - 2012 aikana. Yli 80 opiskelijaa sai stipendin ja ruusun hyvistä suorituksista ammattitaito-, urheilu- ja kulttuurikilpailuissa. Myös opettajia palkittiin urheilu- ja ammattitaitokilpailujen menestyksestä.

Matkailualan toisen vuoden opiskelija Emilia Heikkinen palkittiin kahdesta syystä: Syksyllä 2011 hän saavutti pronssia hotelli- ja matkailualan Euroopan-mestaruuskilpailuissa Hollannin Haagissa. Lisäksi hän voitti huhtikuussa Taitaja2012-kisojen matkailulajin yhdessä Jattanella Parviaisen kanssa.

– Molemmat kilpailut olivat hienoja kokemuksia. Matkailualan kilpailutehtävissä tarvitaan heittäytymiskykyä, luovuutta ja kielitaitoa, hän kertoo.

Yksi vuosi opintoja on vielä jäljellä, joten voi olla, että kilpailukokemuksia tulee ensi vuonna lisää.

– Kilpailut kasvattavat tosi paljon ja opettavat kärsivällisyyttä.

Automaatioalan opiskelija Saku Tonteri toi voiton kotiin SAKUstars-kulttuurikilpailuista, jotka järjestettiin huhtikuussa Järvenpäässä. Hän voitti tanssiduolajin yhdessä siskonsa Susanna Tonterin kanssa.

– SAKUstarsissa parasta on kisojen fiilis, hän kiteyttää.


Urheilusta sinnikkyyttä opiskeluun

Urheilusuorituksista palkintoja saivat sekä yksilöurheilijat että Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto Saku ry:n kilpailuissa menestyneet joukkueet.

Levyseppähitsaajaksi opiskelevan Ossi Kokkoniemen mielestä opiskelu ja nyrkkeily yhdistyvät helposti.

– Varmasti urheilusta saa sinnikkyyttä myös opiskeluun.

Kuluneen lukuvuoden aikana Kokkoniemi on ehtinyt voittaa thainyrkkeilyn nuorten MM-kilpailuissa pronssia ja EM-kilpailuissa hopeaa. Seuraavaksi hän kilpailee aikuisten sarjassa Suomen mestaruudesta tulevana viikonloppuna. Tavoitteena on tietenkin voitto.

Anni Ikälää halusi Salpauksen lisäksi muistaa myös Päijät-Hämeen urheiluakatemia. Hänet palkittiin esimerkillisestä urheilun ja opiskelun yhdistämisestä. Ikälä saavutti maaliskuussa kultaa judon SM-kilpailuissa ja on menestynyt myös kansainvälisillä areenoilla. Samaan aikaan hän on edistänyt opintojaan erinomaisesti.


Huippuosaamisen edistämistä

Koulutuskeskus Salpauksen rehtori Marita Modenius totesi stipendejä jakaessaan, että kilpailutoiminta on huippuosaamisen edistämistä parhaillaan.

– Suomi ei pärjää ilman ammattitaitoisia ihmisiä. Kaikki perustuu siihen, että meillä on osaamista, jota hyödynnetään myös kansainvälisesti.

Kilpailutoiminnan merkitys kasvaa Koulutuskeskus Salpauksessa lähivuosina entisestään, sillä vuonna 2013 Salpaus järjestää SAKUstars-kulttuurikilpailut ja vuonna 2014 Taitaja-tapahtuman.


Lisätietoja

Koulutuskeskus Salpaus
kilpailupäällikkö Jorma Noponen, puh. 050 523 5815


Kuvat (kuvaaja Tiina Niittymäki):

1352: Jattanella Parviainen, Emilia Heikkinen, Jaakko Ekman ja Verna Väisänen palkittiin hyvästä menestyksestä Taitaja-kisoissa eli ammattitaidon SM-kilpailuissa. Parviainen ja Heikkinen voittivat matkailulajin ja Ekman CAD-suunnittelun. Väisänen tuli toiseksi hevostenhoidossa.

1471: Emilia Heikkinen saavutti Taitaja-voiton lisäksi pronssia hotelli- ja matkailualan Euroopan-mestaruuskilpailuissa Hollannin Haagissa.

1489: Ossi Kokkoniemi on levyseppähitsaajan opintojensa ohella menestynyt thainyrkkeilyn MM- ja EM-kilpailuissa. 

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs