Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksessa haettavana 34 ammatillista perustutkintoa yhteishaussa 25.2.–15.3.

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksessa haettavana 34 ammatillista perustutkintoa yhteishaussa 25.2.–15.3.

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2013 klo 08:44
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksessa on yhteishaussa tarjolla 34 ammatillista perustutkintoa. Lisäksi voi hakea Salpauksen lukioon Nastolassa. Kaiken kaikkiaan Koulutuskeskus Salpauksessa on haettavana lähes 2275 opiskelupaikkaa.

Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen tapahtuu 25.2.–15.3. osoitteessa www.haenyt.fi 


Opojen vinkki: hae oman kiinnostuksen mukaan

Yhteishaussa voi merkitä viisi hakutoivetta. Ensimmäisestä hakutoiveesta saa kolme lisäpisteitä ja toisesta yhden. Moni punnitsee tarkkaan, pitäisikö ensimmäiseksi hakutoiveeksi laittaa se tutkinto, johon eniten haluaa, vai ennemmin se, johon pääsee varmemmin sisään. Salpauksen opinto-ohjaajat kannustavat hakemaan rohkeasti oman kiinnostuksen mukaan.

– Ensimmäiseen hakutoiveeseen kannattaa laittaa se tutkinto, johon oikeasti haluaa. Toisella tai kolmannella hakutoiveella voi sitten pedata varmaa paikkaa, kehottaa opinto-ohjaaja Anne Kallamäki.

– Edellisten vuosien pisterajat ovat suuntaa-antavia eivätkä lopulta kerro siitä, millä pisteillä oikeasti pääsee sisään, sanoo opinto-ohjaaja Pirjo-Riitta Hurmalainen.


Tietoa netissä ja Triossa

Parhaiten tietoa yhteishaun tarjonnasta saa Salpauksen verkkosivuilta.

– Nettisivuilla on paljon tietoa eri koulutuksista, videoita ja opiskelijatarinoita. Lisätietoa saa myös Salpauksen opinto-ohjaajilta puhelimessa tai sähköpostilla, kertoo Hurmalainen.

Salpauksen opinto-ohjaajia voi tulla tapaamaan myös Lahden kauppakeskus Trioon tiistaina 5.3. klo 12–17. Tuolloin opot opastavat yhteishakuun liittyvissä asioissa ja kertovat Salpauksen koulutustarjonnasta. Salpauksen kulttuurialat esittäytyvät Triossa myös perjantaina 8.3. klo 11–17.

Koulutuskeskus Salpauksessa opiskelee vuosittain noin 6 000 opiskelijaa ammatilliseen perustutkintoon johtavassa koulutuksessa sekä lukiokoulutuksessa, joihin haetaan yhteishaussa. Salpauksen aikuiskoulutukseen voi hakea ympäri vuoden.

Lisätietoja:
opiskelijapalvelupäällikkö Arja Inkiläinen, puh. 050 526 5976
Koulutuskeskus Salpaus www.salpaus.fi

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs