Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen Sandbox-peli kisaa eEemeli-kilpailun pääpalkinnosta

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen Sandbox-peli kisaa eEemeli-kilpailun pääpalkinnosta

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2012 klo 10:17
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksessa kehitetty Sandbox-oppimispeli on päässyt loppukilpailijoiden joukkoon Suomen eOppimiskeskuksen eEemeli-kisassa. Kilpailun tuomaristo on valinnut viisi loppukilpailijaa, joiden joukosta valitaan 5 000 euron pääpalkinnon voittaja. Voittaja julkistetaan 19. huhtikuuta Hämeenlinnassa ITK 2012 -konferenssissa.

Muut loppukilpailijat ovat

  • Bitville Oy ja Martela Oyj: 'Martela Learning'-yhteisöllisen oppimisen palvelu 
  • Discendum Oy: Kyvyt.fi ePortfolio-palvelu 
  • Intunex Oy: xTune 
  • TeacherGaming LLC: MinecraftEdu.

Kaiken kaikkiaan kilpailuun ilmoittautui 21 työtä. Loppukilpailuun päässeissä töissä korostuvat vuorovaikutteisuus, yhteisöllisyys ja pelillisyys.

Kilpailun teeman mukaisesti tällä kertaa etsitään parhaita yhteisösovelluksia, joissa hyödynnetään yhdessä oppimista ja yhteisöllisiä työskentelymenetelmiä. Lisäksi kilpailutöistä arvioidaan tuotteiden pedagogista ja teknistä käytettävyyttä sekä kaupallista hyödynnettävyyttä.

Yleisö pääsee tutustumaan loppukilpaan päässeisiin tuotteisiin ja palveluihin ITK-konferenssin teemaseminaarissa 19.4.2012, jossa finalistit esiintyvät ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Yleisö voi myös äänestää omaa suosikkiaan verkossa saman päivän iltapäivään asti. Äänestysosoite ilmoitetaan myöhemmin.

Sandbox perehdyttää hauskalla tavalla rakennusalan teoriaan

Sandbox on Koulutuskeskus Salpauksessa kehitetty uusi 3D-oppimispeli, joka soveltuu rakennusalan ammatilliseen koulutukseen. Peli toimii vapaan lähdekoodin RealXtend-virtuaaliympäristössä, jossa opiskelijat pääsevät avattarina tutustumaan rakennusalan teoriaan.

– Pelillisyys auttaa ymmärtämään teoriaa paremmin ja hauskalla tavalla, kertoo projektipäällikkö Georges Segura.

Peli on kehitetty Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa yhdessä oululaisen pelifirman LudoCraftin kanssa. Pedagogista näkökulmaa pelin suunnitteluun ovat tuoneet rakennusalan opettajat sekä työelämän edustajat.

eEemeli on alan ainoa kotimainen palkinto

eEemeli-palkinto on ainoa maassamme digitaalisen oppimisen alalla jaettava rahapalkinto. Tänä vuonna kilpailu järjestetään 11. kerran.

Suomen eOppimiskeskuksen lisäksi kilpailun järjestämisessä on mukana yhdeksän yhteistyökumppania: Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinnan kaupunki, Microsoft, Osaamiskeskusohjelma/Digibusiness-klusteriohjelma, TIEKE, Teknologiakeskus Innopark Oy, Teknologiateollisuus ry, Tieto Oyj ja Tietotekniikan liitto ry. Tuomariston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Jouni Backman.

eOppimiskeskuksen tiedote: 
eEemeli-kilpailun pääpalkinnosta kisaa viisi verkko-oppimisratkaisua

Lisätietoja Sandboxista:
Georges Segura, puh. 044 708 1268 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs