Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen opiskelijoiden elokuva-asuja ja vartalomaalauksia Kätevä&Tekevä-messuilla

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen opiskelijoiden elokuva-asuja ja vartalomaalauksia Kätevä&Tekevä-messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2015 klo 09:31
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Yli sata Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaa on osana opintojaan yhdistänyt taitonsa viikonlopun Kätevä&Tekevä-messuille. Opiskelijat ovat toteuttaneet tapahtumaan näyttävän elokuvateemaisen opiskelijatyönäytöksen sekä Salpauksen messuosaston. Kätevä&Tekevä-messut järjestetään 31.10.–1.11. Lahden Messukeskuksessa.

Eri alojen opiskelijoiden yhteistyössä toteuttamassa Framed-nimisessä opiskelijatyönäytöksessä lavalle nousee noin 30 sirkus- ja vaatetusalan opiskelijaa, jotka kantavat vaatetusalan opiskelijoiden suunnittelemia, toteuttamia ja valitsemia asuja. Lisäksi lavalla nähdään vartalomaalattuja fantasiahahmoja, joiden asut on saatu Diakonialaitoksen Theatrum Olgasta. Mallien kampauksista ja maskeerauksesta vastaavat hius- ja kauneusalan opiskelijat.

- Opiskelijoille on annettu hyvin vapaat kädet näytöksen suunnittelussa, joten kaikki visuaalisesta ilmeestä mallien kampauksiin ja lavan koristeisiin on opiskelijoidemme näköistä, kertoo Salpauksen osallistumista koordinoinut opettaja Mila Hakalin.

Elokuvateema tuo lavalle prinsessoja ja kauhuhahmoja, ja tunnelmaan virittää musiikkiteknologiaopiskelijoiden näytöstä varten säveltämä musiikki. Näytöksen toteuttamiseen on osallistunut myös AV-viestinnän ja graafisen suunnittelun opiskelijoita. Opiskelijatyönäytös nähdään messuilla lauantaina kello 13 ja 15 sekä sunnuntaina kello 12 ja 15.

Salpaus esittäytyy myös tilasuunnitteluopiskelijoiden ideoimalla ja rakentamalla messuosastolla, jossa voi muun muassa seurata parturi-kampaaja- ja kultaseppäopiskelijoiden työskentelyä, perehtyä vaatetusartesaanien luomuksiin ja keskustella erilaisia opiskeluvaihtoehdoista Salpauksen opinto-ohjaajien kanssa. Salpaus löytyy osastolta E24. Salpauksen opiskelijat ovat lisäksi osallistuneet Messukeskuksen sisääntuloaulan somistamiseen.

- Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden vahva panostus messutapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen on hieno esimerkki messujen ja alueen oppilaitosten toimivasta yhteistyöstä. Tällaiset laajat projektit antavat nuorille erinomaista käytännön harjoittelua ja loistavan estradin oman osaamisen esille tuomiseen, toteaa Lahden Messujen toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Tapahtuma täynnä tekemisen iloa ja taitoa

Jo 30. kertaa järjestettävillä Kätevä&Tekevä -messuilla on mukana yli kaksisataa näytteilleasettajaa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista kädentaitotapahtumista. Tekevä-osio kokoaa harrastukset ja innokkaat harrastajat saman katon alle. RC-autot, pienoisrautatiet ja -lennokit, pelit, nukkekodit sekä muut mielenkiintoiset harraste-esittelyt luovat puitteet monipuoliselle koko perheen tapahtumalle.

Myös Kivi- ja korumessut sekä uutuutena FlyInDoor-lennokkitapahtuma järjestetään Kätevä&Tekevä-messujen yhteydessä. Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla.

Lisätietoja

Mila Hakalin, Koulutuskeskus Salpaus, p. 044 708 0245
Anne Koskinen, Lahden Messut Oy, p. 040 581 0722
www.katevamessut.fi

Liitteenä Framed-opiskelijatyönäytöksen flyer sekä messujen logo.

Liitetiedostot

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs