Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen opiskelijat vetävät kulttuuripajoja yli 250 kasiluokkalaiselle ti 3.4.

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen opiskelijat vetävät kulttuuripajoja yli 250 kasiluokkalaiselle ti 3.4.

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2013 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen lähihoitajaopiskelijat vetävät keskiviikkona 3.4. klo 9.00–11.00 kulttuuripajatyöskentelyä kolmen lahtelaiskoulun kahdeksannen luokan oppilaille. Ahtialan, Kärpäsen ja Mukkulan kouluilla järjestettäviin työpajoihin osallistuu yli 250 kahdeksasluokkalaista.

Unelmien amis -kulttuuripajoissa oppilaat pääsevät tutustumaan eri ammatteihin luovin keinoin. Luvassa on muun muassa kollaasien tekemistä, patsastyöskentelyä eri ammateista draaman keinoin sekä musiikin sekä sarjakuvan keinojen hyödyntämistä.

– Työpajojen tavoitteena on antaa kasiluokkalaisille mukavassa muodossa tietoa ammatillisesta koulutuksesta ja siitä, millaisia tapahtumia osana ammatillista koulutusta voidaan järjestää, kertoo SAKUstars 2013 -kisojen projektipäällikkö Anne Kampman Koulutuskeskus Salpauksesta.

Työpajoihin osallistuvat kasiluokkalaiset on kutsuttu seuraamaan yksinlaulun finaalia ja SAKUstars-kulttuurikilpailujen päättäjäisiä 18.4. Päättäjäiset huipentuvat Lahden Parkour Akatemian huikeaan esitykseen.

– On hienoa, että voimme tarjota opiskelijoille tällaisen mahdollisuuden. Kun opiskelijat valitsevat sitten vuoden päästä, mihin lähtevät opiskelemaan, olisi hienoa, että heille olisi jäänyt mukava kokemus työpajoihin osallistumisesta ja kisojen huppusuorituksen näkemisestä, Kampman sanoo.

Työpajat ovat osa Lahden kaupungin kulttuuriohjelmaa.

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. Seuraava SAKUstars järjestetään Lahdessa 16.–18.4.2013. SAKUstars 2013 -kisojen järjestelyistä vastaavat Koulutuskeskus Salpaus sekä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry.

SAKUstars 2013 -kisojen järjestelyihin osallistuu noin 400 Salpauksen opiskelijaa: Neljän pääjuontajan lisäksi kilpailulajien juontajina toimivat nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen opiskelijat. Juontajien ja muiden kisajärjestäjien vaatetuksesta vastaavat artesaaniopiskelijat. Päätapahtumien tarjoiluissa ovat mukana hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijat, ja tapahtuman turvallisuudesta huolehtivat turvallisuusalan opiskelijat. Eri alojen opiskelijat ovat mukana myös kilpailupaikkojen pystyttämisessä ja monessa muussa. Kisojen aikana kisatoimisto pyörii opiskelijavoimin.

Lahden kisoissa lajeja on noin 40. Kisoihin on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan noin 700 opiskelijaa.

Lisätietoja:

Koulutuskeskus Salpaus

projektipäällikkö Anne Kampman, SAKUstars 2013
puh. 044 708 0484 tai anne.kampman@salpaus.fi

http://www.sakustars.fi/ 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs