Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen maneesin avajaisissa hevosnäytöksiä ja avoimet ovet la 17.10.

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen maneesin avajaisissa hevosnäytöksiä ja avoimet ovet la 17.10.

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen uuden maneesin avajaisia vietetään Lahden Jokimaan ravikeskuksessa (Jokimaankatu 6) lauantaina 17.10. kello 10–14. Kaikille avoimessa tapahtumassa voi tutustua hevosalan koulutukseen, seurata näytöksiä sekä tutustua talleihin ja tallialueeseen.

Maneesissa järjestetään kello 10 ja 12 näytökset, joissa Salpauksen hevoshoitajaopiskelijat esittelevät ratsastustoimintaa ja raviurheilua. Jokimaalla ihastuttavat myös Salpauksen hevoskasvatit, joista nuorin on kesäkuussa syntynyt suomenhevosori Salpaus Seppo. Lisäksi Pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsastusvarustevalmistaja Veljekset Wahlstén esittelee syysmallistonsa, josta löytyy lämmintä sekä hevosille että ihmisille.

Kello 10 alkavassa avajaistapahtumassa kuullaan Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymähallituksen puheenjohtajan Kari Salmen sekä Salpauksen luonnonvara-alan opetusalapäällikön Heikki Tuomaisen puheet. Nauhan leikkaa Koulutuskeskus Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen.

Kävijät pääsevät vierailemaan myös muun muassa ratsu- ja ravitalleissa, kengityspajassa ja raviradan katsomorakennuksessa sijaitsevissa luokkatiloissa.

Koulutuskeskus Salpauksessa voi opiskella hevostalouden perustutkinnon, jonka suuntautumisvaihtoehdot ovat ravihevosten hoitaminen ja hevosharrastepalveluiden tuottaminen sekä aikuiskoulutuksessa näiden lisäksi kengittäminen.

80 metriä, yli 200 katsomopaikkaa

Elokuussa 2015 valmistunut maneesi on 80 metriä pitkä ja 24 metriä leveä, mikä mahdollistaa sen, että tilassa voidaan opettaa kahta eri ryhmää samanaikaisesti. Katsomopaikkoja löytyy tarvittaessa yli 200. Maneesin rakentamisen yhteydessä uudistettiin myös muita tarha- ja ulkoalueita.

Arkipäivisin maneesi on Salpauksen hevosalan opetuskäytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin tila on vuokrattavissa erilaisten tapahtumien, kuten kilpailuiden, näyttelyiden ja näytösten, järjestämiseen.

Lauantaina 17.10. kello 14 alkaen Jokimaalla kilpaillaan V76-ravit.

Lisätietoja
hevosalan opettaja Piritta Nieminen, p. 044 708 0644

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs