Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen lukion Esa Varemolle elektroniikan EM-kultaa

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen lukion Esa Varemolle elektroniikan EM-kultaa

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2014 klo 14:30
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen lukiosta valmistunut Esa Varemo voitti elektroniikan Euroopan-mestaruuden yhdessä oululaisen Tapio Immosen kanssa. Elektroniikan lajissa kilpailtiin pareittain. Ammattitaidon EM-kilpailut eli EuroSkills-kisat järjestettiin Ranskan Lillessä 1. - 5.10.

- Melko varhain oli selvää, että yllämme mitalisijaan, mutta ihan heti emme uskoneet, että voitamme kultaa. Kaikkina kolmena kilpailupäivänä oli useita erityyppisiä tehtäviä. Jaoimme niitä parini Tapion kanssa, kertoo Esa.

Kokonaisuudessaan kisareissu sujui hyvin, vaikka kilpailutehtävien tekeminen vähän jännittikin.

- Kokemus oli hirveän mielenkiintoinen ja hauska. Pääsimme tutustumaan muiden maiden kilpailijoihin, ja myös Suomen maajoukkueessa oli tosi mukavaa porukkaa.

Kokonaisuudessaan Suomen joukkue sai 14 mitalia. Kilpailuun osallistui hieman yli 420 nuorta 25 maasta. Suomen joukkueeseen kuului 34 nuorta, jotka edustivat 23 eri ammattia. Eri maiden välisessä vertailussa Suomi oli kolmantena Itävallan ja Ranskan jälkeen.

 

Lukion tekniikkalinjalta yliopistoon

18-vuotias Esa Varemo on kotoisin Orimattilasta Kuivannolta. Hän valmistui viime keväänä Salpauksen lukiosta Nastolasta. Hän opiskeli lukion tekniikkalinjalla ja suoritti ohjelmointiputken eli 13 kurssia ohjelmointia.

Esan EuroSkills-valmennuksesta vastasi Koulutuskeskus Salpauksen lehtori Erkki Kontiainen.

- Esa on hyvin lahjakas, joten valmentaminen on käytännössä tarkoittanut sitä, että olen toiminut mentorina ja luonut Esalle mahdollisuudet harjoitteluun, kertoo Erkki.

- On poikkeuksellista, että lukiolainen pärjää näin hienosti ammattitaitokisoissa, koska monesti lukiolaiset eivät vielä tiedä, mitä haluavat tulevaisuudessa tehdä.Salpauksen lukion tekniikkalinja imee kuitenkin Nastolaan pitkällisiä tekniikan harrastajia, jotka voivat täällä vielä kehittää taitojaan kolmen vuoden ajan, hän jatkaa.

Esa Varemon suunta tulevaisuudelle on selvä, sillä häntä odottaa opiskelupaikka Tampereen teknillisessä yliopistossa.

SkillsFinlandin tiedote: Suomelle 14 mitalia ammattitaidon EM-kilpailussa http://www.skillsfinland.com/fi/home/uutiset/13447-tiedote-suomelle-14-mitalia-ammattitaidon-em-kilpailussa

Kuva: Esa varemo ja Tapio Immonen juhlivat EM-kultaa Lillessä
http://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/EuroSkills+Lille+2014/EuroSkills+2014+-+Palkintojenjako/20141005_0006.jpg

 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa.
www.salpaus.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs