Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salmiset - HAMKin uusi vararehtoripari esittäytyy

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Salmiset - HAMKin uusi vararehtoripari esittäytyy

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2012 klo 12:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKille valittiin kesäkuussa kaksi uutta vararehtoria, Janne Salminen ja Risto Salminen. Molemmat ovat nyt aloittaneet työssään.

TKI-toiminnasta ja järjestelmäkehityksestä vastaavana vararehtorina aloittanut Janne Salminen tulee HAMKiin Lahdesta ja Lahden ammattikorkeakoulusta, jossa hän työskenteli kehitysjohtajana. – HAMKia olen aina pitänyt edistyksellisenä korkeakouluna ja koulutustarjonnaltaan houkuttelevana. Vahva biotalouden yhdistyminen hyvinvoinnin, yrittäjyyden ja teknologioiden osaamiseen on avain kestävään ja hyvinvoivaan yhteiskuntaan. Innostus työhön on siis kova, ja kiirettä tulee varmasti pitämään.

Risto Salminen puolestaan tuli HAMKin koulutuksesta vastaavan vararehtorin tehtävään Metropoliasta, jossa hän toimi Teollisen tuotannon yksikön johtajana. – Minulla on takanani jo 25-vuotistaiteilijajuhla tekniikan koulutuksessa. HAMKin aitoutta ja rohkeaa uudistumista olen vuosien varrella katsellut ihaillen. Olo uudessa tehtävässä on lämpimän kotoisa. Tunnesanoilla kuvaten olen erittäin innostunut ja utelias sekä myös hämmästynyt siitä, miten sydäntäni lähellä olevat teemat ovat täällä eläviä ja vahvoja. En tiedä, olisiko yhtenä selittäjänä maalaistaustani – lapsuuteni juuret kun ovat Kuumassa Jokioisilla.

Vaikka Jannella ja Ristolla vastuualueet ovat selkeät, on heillä ajatus toimia parina. Koulutuksen yhdistämistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) he pitävät tulevan menestyksen perustana. Yhteisen tehtävälistan kärjessä onkin tukea malleja, joissa oppiminen tapahtuu erilaisissa TKI-projekteissa. Vararehtoreilla on vahva usko siihen, että koulutus ja TKI-toiminta ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa: – Tässä toimii ns. synergiamatematiikka eli 1 + 1 = 11, vararehtorit nauravat.

Talouden kiristyminen on fakta, joka on kuitenkin vararehtorien mukaan työllä ja rohkealla uudistumisella selätettävissä. Tässä molemmat luottavat hamkilaisiin hämäläisten laulun sanoin ”on järkeä, on kuntoa, jos toimeen tartutaan”.

Tulevaisuuden HAMKistakin Salmisilla on varsin yhteneväinen kuva: – Juureva hamkilaisuus on silloinkin voimissaan ja näkyy aitoutena ja rohkeutena tukeutua perustehtäviin mutta myös kulkea muita edellä. Pelikenttämme on kasvanut ja monimuotoistunut – juuret ovat erittäin vahvasti toimialueellamme, mutta lisäksi sukkuloimme sujuvasti digiavaruudessa koko maapallolla. Talossa on edelleen aito ja iloinen hyvän tekemisen meininki eikä siitä voi syntyä muuta kuin jatkuvaa hyvää. Opiskelijoista ja työelämäasiakkaista välitetään, he ovat aidosti toimintamme keskiössä.

Lisätietoja
Risto Salminen, p. 03 646 4283 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Janne Salminen, p. 03 646 4282 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Kuvassa etualalla oikealla Janne Salminen, vasemmalla Risto Salminen. Kuva: Petri Kuittinen.

 

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs