Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sairaanhoitajien lääkkeenmääräämiskoulutus vetää JAMKissa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajien lääkkeenmääräämiskoulutus vetää JAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2013 klo 13:49
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keski-Suomi panostaa hoitajavetoisiin palveluihin

Keski-Suomi on edelläkävijä sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisoikeuden hyödyntämisessä. Jyväskylän yhteistoiminta-alue panostaa hoitajavetoisten toimintamallien kehittämiseen. Parhaillaan koulutuksessa on useita sairaan- ja terveydenhoitajia esimerkiksi Huhtasuon terveysasemalta. Keski-Suomen lisäksi opiskelijoita tulee Jyväskylään myös muualta Suomesta, kuten Alajärveltä, Varkaudesta, Savonlinnasta, Joensuusta, Iisalmesta ja Ilomantsista.

Ensimmäiset sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisen lisäkoulutuksen läpäisseet sairaanhoitajat, kätilöt ja terveydenhoitajat ovat voineet määrätä lääkkeitä heinäkuusta 2012 alkaen. Kaikki oikeuden saaneet hoitajat työskentelevät kuntasektorilla, sillä koulutuksella halutaan parantaa lääkäripulasta kärsivän julkisen sektorin terveyspalveluja. Keski-Suomessa uusi tehtäväkuva on otettu käyttöön Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin yhteispäivystyksessä, Seututerveyskeskuksessa, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa, Saarikassa, Jämsässä ja Äänekoskella.

Lääkkeenmääräämisen tehtävissä toimivasta hoitohenkilökunnasta yli kolmasosa (26/66) on saanut lisäkoulutuksen JAMKista. Tammikuussa 2013 JAMKissa aloitti kolmas 21 opiskelijan ryhmä. Koulutukseen valituilla on pitkä kokemus itsenäisestä vastaanottotoiminnasta terveyskeskuksissa. Vastaava koulutus on parhaillaan käynnissä myös Laurea-ammattikorkeakoulussa Otaniemessä. Ainoastaan JAMKilla on kokemusta useammasta kuin yhdestä koulutuksen toteutuksesta.

Toisen JAMKissa opiskelevan ryhmän 15 opiskelijaa valmistuvat maaliskuussa. Seuraava haku käynnistyy lokakuussa ja koulutus alkaa tammikuussa 2014.

Lue lisää

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, asiantuntija, 040 848 8623, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs