Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisoikeus edistää hoidon saatavuutta

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisoikeus edistää hoidon saatavuutta

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2015 klo 12:27
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lääkkeenmääräämisoikeuden omaavia sairaanhoitajia on jo lähes 200 ja koulutuksessa on parhaillaan 64 hoitajaa.

Lääkkeitä määräävien hoitajien täydennyskoulutuspäivään Jyväskylään on kokoontunut tänään noin 100 ammattilaista eri puolilta maata päivittämään osaamistaan ja jakamaan kokemuksiaan.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta uudistettaessa sairaanhoitajan uusi tehtävänkuva on keino parantaa palvelujen saatavuutta ja turvata lähipalvelut kustannustehokkaasti. Kaikki oikeuden saaneet hoitajat työskentelevät kuntasektorilla, sillä koulutuksella halutaan parantaa julkisen sektorin terveyspalveluja ja joustavoittaa potilaiden hoitoon pääsyä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella työskentelee noin 40 lääkkeitä määräävää sairaanhoitajaa.

Kelan tilastojen mukaan sairaanhoitajien kirjoittamissa lääkemääräyksissä suurimpia lääkeaineryhmiä ovat systeemisesti vaikuttavat infektiolääkkeet ja sydän- ja verisuonisairauksien lääkkeet.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettaman asiantuntijatyöryhmän raportti rajatun lääkkeenmääräämisen edellyttämän koulutuksen toteutumisen ja kehittämistarpeiden arvioinnista tulee lähiviikkoina toiselle kuulemiskierrokselle.

Tämän iltapäivän paneelikeskustelussa lääkkeitä määräävät sairaanhoitajat kertovat päivystykseen sekä avosairaanhoidon ja pitkäaikaissairaanhoidon vastaanottotoimintaan liittyvistä toimintakäytännöistä. Keskustelemassa ovat Esa Puttonen, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystys, Heikki Riikonen, Joensuun kaupunki: sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue, Inkeri Rasi, Kangasalan terveyskeskus ja Päivi Juselius, Lohjan terveyskeskus.

Median edustajat ovat tervetulleita kuuntelemaan paneelia klo 14.45 alken ja haastattelemaan sairaanhoitajia. Paikkana on JAMK, Piippukatu 2, Dynamon auditorio.

Sairaanhoitajan lääkeenmääräämiskoulutusta toteuttavat Jyväskylän, Karelia (Joensuu), Lahden, Oulun seudun, Saimaan (Lappeenranta), Tampereen, Turun ja Laurea (Tikkurila) ammattikorkeakoulu. Seuraavat koulutusryhmät käynnistyvät tammikuussa 2016. Haku Jyväskylän ammattikorkeakouluun päättyy 13.11.2015.

Lisätietoja:
Johanna Heikkilä, asiantuntija, 040 848 8623, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointi

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs