Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ruokaa ja matkailua yhdistetään Kanta-Hämeessä yrittäjien yhteisvoimin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Ruokaa ja matkailua yhdistetään Kanta-Hämeessä yrittäjien yhteisvoimin

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2012 klo 16:29
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kanta-Hämeen maaseudun elintarvike-, ravintola- ja maaseutumatkailuyrittäjät yhdistivät voimansa ja perustivat ruokamatkaverkoston. Tänä vuonna pilottina käynnistyneeseen verkostoon lähti mukaan 23 yritystä. Ruokamatkaverkoston avulla tuodaan paikallisia hämäläisiä tuotteita ja niitä käyttäviä yrityksiä esille. Hämeessä ollaan kerrankin edellä tässä asiassa. Juuri julkaistu Ruokamatka Hämeeseen -esite tuo nämä upeat hämäläiset tuotteet ja niiden valmistajat esiin ja matkailijoiden tietoisuuteen.

Paikallinen ruoka ja aidot maut kiinnostavat kuluttajia. Yhä useammat matkailijat valitsevat matkakohteensa alueen hyvän ruoka- ja juomatarjonnan mukaan. Ruokamatkailu on noussut yhdeksi kiinnostavimmista matkailun trendeistä.

Hämäläisten elintarvike- ja maaseutumatkailuyrittäjien sekä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ruokatiedon edustajista koostunut ryhmä on yrittäjien aloitteesta pohtinut, miten Kanta-Hämeessä voitaisiin lisätä paikallisten lähiruokayritysten tunnettuutta, tuoda lisää asiakkaita yrityksiin ja maakuntaan sekä lisätä alueen lähiruokaketjun verkostoitumista ja yhteistyötä. Pohdinnan tuloksena päätettiin lähteä kehittämään Ruokamatka Hämeessä -konseptia.

Ruokamatka Hämeessä -konseptin tavoitteena on houkutella asiakkaita Hämeen alueen yrityksiin, lisätä olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden myyntiä, kehittää uusia matkailijoita houkuttelevia tuotteita ja palveluita, lisätä yritysten osaamista sekä vahvistaa hämäläistä ruokakulttuuria ja sen tunnettuutta.

Verkoston kokoamisessa on auttanut Hämeen ammattikorkeakoulun Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke. Se on toiminut pilotin koordinaattorina ja auttanut mm. yritysryhmän kokoamisessa ja tapaamisten järjestämisessä. Ruokatieto Yhdistys ry on toiminut pilotin hallinnoijana ja vastannut Ruokamatka Hämeeseen -esitteen käytännön toteutuksesta. Pilotin rahoituksessa ovat mukana Ruokatieto Yhdistyksen lisäksi Hämeen liitto ja verkoston yrittäjät.

Lehdistötilaisuudessa Aulangon kievarissa 10.5. maakuntajohtaja Juhani Honka toi vauspuheenvuorossaan esille, että Hämettä on käytetty monissa yhteyksissä hyvänä esimerkkinä lähiruokatoimijoiden onnistuneesta yhteistyöstä. Honka oli ylpeä siitä, että meillä on täällä tehty konkreettista yhteistyötä, josta tuloksena on mm. tämän verkoston muodostuminen. Paikalla olleet yrittäjät kertoivat omia ajatuksiaan yhteistyöstä. Pirkko Kämäri Kankaisten tilalta toi esille mm. sen, kuinka tärkeää on tuntea alueen toimijoita. Se on asiakaspalvelua, että osaa kertoa heille, mitä maakunnassa tuotetaan. – Yrittäjillä on hyvä yhteishenki, yhdessä olemme ylivoimaisia ja sillä saadaan draivia maakuntaan. Leena Haavisto Hauhon Ilorannasta lisäsi, että tuottajatarinat on tärkeä kertoa asiakkaille. – Asiakkaat haluavat paikallista ruokaa, sen on yksi syy, miksi he haluavat meille tulla.

Lisätietoja:
Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke, Sanna Lento, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 040 509 6443
Kankaisten tila, Pirkko Kämäri, p. 0500 485 441
Hauhon Iloranta, Leena Haavisto, p. 050 337 9843

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs