Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Röntgenhoitajien ja bioanalyytikkojen yhteiskoulutus käynnistyy tammikuussa 2015

Centria-ammattikorkeakoulu

Röntgenhoitajien ja bioanalyytikkojen yhteiskoulutus käynnistyy tammikuussa 2015

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2014 klo 12:45
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Metropolia-ammattikorkeakoulu aloittaa ensi vuonna bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutuksen yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkinnon myöntää Metropolia, mutta koulutukset palvelevat yhteistyökorkeakoulujen alueellisia tarpeita.

Koulutuksiin haetaan syksyn yhteishaussa 8.–22.9.2014 ja opinnot alkavat tammikuussa 2015. Koulutukseen voivat hakea kaikki yleisen hakukelpoisuuden omaavat. Valintakokeet pidetään jokaisessa yhteistyökorkeakoulussa ja niihin kutsutaan kaikki hakijat.

Kummassakin koulutuksessa on 30 aloituspaikkaa. Centria-ammattikorkeakoulun osalta aloituspaikkoja tulee seitsemän röntgenhoitajakoulutukseen ja seitsemän bioanalyytikkokoulutukseen. Muiden alueiden osalta paikat jakaantuvat siten, että Lappiin saadaan kymmenen, Kainuuseen seitsemän ja Länsi-Pohjan alueelle kuusi aloituspaikkaa molempien koulutusten osalta.

Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien edustajat ovat tyytyväisiä röntgenhoitaja- ja bioanalyytikkokoulutuksen lisäpaikkojen saamisesta Pohjois-Suomeen. Sairaanhoitopiirit haluavat turvata väestön palvelujen saannin huolehtimalla eri ammattiryhmien alueellisesta saatavuudesta. Koulutusta tullaan toteuttamaan kiinteässä yhteistyössä edellä mainittujen sairaanhoitopiirien ja koulutuksen järjestäjien kanssa. Koulutusten kautta toivotaan saatavan alueelle uusia koulutettuja työntekijöitä.

Metropolia-ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola pitää erityisen tärkeänä toimivien työnjako- ja yhteistyömallien kehittämistä työelämän ja ammattikorkeakoulujen kesken.

- Nyt käynnistyvä yhteistyö antaa tähän erinomaiset puitteet. Metropolialla on vuosikymmenten kokemus näiden koulutusten toteuttamisessa, ja haluamme näin kantaa yhteiskuntavastuuta laajemmin. Metropolialle yhteistyö tarjoaa lisäksi mahdollisuuden kehittää uusia opiskelijalähtöisiä opetuksen toteutusmuotoja, sanoo Konkola.

Yhteistyössä mukana olevien ammattikorkeakoulujen rehtorit Pekka Hulkko Centria-ammattikorkeakoulusta, Turo Kilpeläinen Kajaanin ammattikorkeakoulusta ja Martti Lampela Lapin ammattikorkeakoulusta ovat tyytyväisiä laajamittaisen koulutuksellisen yhteistyön käynnistymiseen.

- Tämä on uusi toimintamalli aluekehityksen toteuttamisessa, jossa alueelliset korkeakoulut pystyvät kehittämään aluettaan myös omien koulutusvastuidensa ulkopuolella. Alan toimijoiden yhteen tuominen vaikuttaa toivottavasti myös erilaisen kehittämistoiminnan lisääntymisenä jatkossa, toteavat rehtorit.

Taustaa käynnistyvälle koulutukselle

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti lisätä korkeakoulujen aloituspaikkoja määräaikaisesti vähintään kolmella tuhannella vuosina 2014–2015. Hakijasuman purkuun varattiin 123 miljoonaa euroa hallituksen kehyspäätöksen mukaisesti. Lisäys suunnattiin erityisesti työelämän kannalta keskeisille aloille, joilla on työvoimatarpeita, sekä uutta kasvua, kilpailukykyä ja hyvinvointia tukeville aloille.

Lisätietoja:
Rehtori Pekka Hulkko, pekka.hulkko@centria.fi, puh. 044 725 0047
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs