Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Riia Lampinen menestyi Frankfurt Style Award -kilpailussa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Riia Lampinen menestyi Frankfurt Style Award -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 11:38
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa esiintymisasusuunnittelua opiskeleva Riia Lampinen menestyi Frankfurtissa järjestetyssä Frankfurt Style Award -kilpailussa. Lampisen asukokonaisuus Kiova voitti kolmannen palkinnon Uniform-sarjassa.

”Olen todella onnellinen kolmannesta sijasta – se on melkein kuin voitto! Kilpailumenestys on taidealalla kunnianosoitus, merkki arvostuksesta kilpailijan näkemykselle, suunnittelulle ja työlle”, Riia Lampinen kertaa kilpailun jälkeisiä tunnelmia.

Kiova-asukokonaisuuden syntyä inspiroi ukrainalainen Femen-aktivistiryhmä. ”Suunnitelma oli lähetettävä kilpailuun maaliskuun 2014 alkuun mennessä. Tuolloin Venäjän ja Ukrainan tilanne oli vahvasti esillä mediassa. Olin myös lukenut Femen-ryhmän toiminnasta aiemmin ja kiinnostunut heidän vahvasta tavastaan edistää ajamaansa asiaa, ottamatta kantaa heidän ideologiaansa. Näiden kahden tekijän yhteenliittymänä idea muotoutui Kiova-asuksi”, Lampinen kertoo.

Ajankohtaista ja kaunista, perinteistä ja modernia

Kilpailumenestykseen vaikuttavia tekijöitä oli Lampisen mielestä kolme. Tärkein tekijä oli suunnittelun ajankohtaisuus, vahvaa ajan hermolla oleminen. Lisäksi asussa yhdistyy perinteinen ja hyvin moderni ilmaisu: siinä on elementtejä sotilasuniformusta, joka kuitenkin on puettu aktivistinaisen rooliin. Asu on myös erittäin kaunis sekä läheltä että kaukaa. Asu on nähtävillä Kyamkin tiloissa, kun se vapautuu kilpailujärjestäjän näyttelystä Frankfurtin lentokentältä marraskuun alussa.

Menestystä kilpailuissa on tullut aiemminkin: Lampinen sai kunniamaininnan Baltic Ethnic Fashion Festivalin suunnittelukilpailussa Pietarissa vuonna 2013.  ”Opiskeluni Kyamkissa sekä sen kautta tulleet hienot kokemukset, kuten nämä kilpailut, tuovat voimavaroja työhön ja näkemystä omaan tekemiseen. Myös verkostot laajenevat ja on mahdollista nähdä, miten eri kansallisuudet ratkaisevat suunnitteluun liittyviä asioita”, Lampinen kertoo ja kannustaa kaikkia opiskelijoita osallistumaan kilpailuihin.

Lampinen pitää tällaisia suuria, opiskelijoille suunnattuja kilpailuja korvaamattomana mahdollisuutena ja väylänä menestykseen. ”Jos Suomessa tuettaisiin opiskelijoita tällä tavalla ja näin näyttävästi alalla kuin alalla, voisi moni asia olla täällä paremmin!”

Jatkossa Riia Lampinen aikoo jatkaa työtään omassa esiintymisasuihin keskittyvässä yrityksessään. Hän päivittää parhaillaan osaamistaan opiskelemalla muotoilijaksi (AMK) Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa Kouvolassa. Lisätietoja muodin ja puvustuksen opinnoista on osoitteessa http://www.kyamk.fi/hakijalle.

Kiova-asukokonaisuuden kuvia liitteenä sekä kilpailusivulla http://www.frankfurtstyleaward.com. Kuviin on lisättävä merkintä Copyright © prpkronberg / Dietrich Skrock.

Lisätiedot

Riia Lampinen
p. 0400 715 763
riia.lampinen@gmail.com

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs