Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Restonomikoulutus jatkuu MAMKissa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Restonomikoulutus jatkuu MAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2012 klo 13:02
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Restonomikoulutus jatkuu MAMKissa

Mikkelin ammattikorkeakoulu jatkaa palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmaa, eli restonomikoulutusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti perjantaina, että MAMKin tulee leikata ravitsemis- ja talousalalta 10 aloituspaikkaa, mikä tarkoittaa että restonomikoulutus voi jatkua, mutta vähemmillä aloituspaikoilla. Sen sijaan tekniikan alalla ei vältytty koulutusohjelman loppumiselta, 45 aloituspaikan leikkaaminen tekniikan alalta tarkoittaa MAMKissa auto- ja kuljetustekniikan koulutusohjelman lakkauttamista. Metsäalan koulutus MAMKissa jatkuu siten, että koulutus siirtyy kesällä 2013 Pieksämäeltä Mikkeliin.

Koulutusohjelmista päätettiin tänään maanantaina MAMK Oy:n hallituksessa. Perjantaina oli jo selvää, että ministeriön tekemä 35 aloituspaikan leikkaus tarkoittaa kulttuurituotannon koulutuksen loppumista. Kulttuurituotannon sekä auto- ja kuljetustekniikan koulutusten loppuminen tarkoittaa noin 9 opettajan työn loppumista, 1-4 vuoden siirtymäajalla. Henkilöstön osalta tilannetta tarkastellaan vuosittain.

- Vaikka koulutusta joudutaan nyt supistamaan, yhteistyö Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa sekä MAMKin omat, etukäteen tehdyt päätökset vaikuttivat siihen, että MAMKin tilanne ei nyt ole tämän pahempi. Yhteistyötä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa kannattaa edelleen vahvistaa, sillä nyt tehdyt säästöpäätökset eivät jää tähän. Moni ammattikorkeakoulu kohtaa siis tulevaisuudessa suuria haasteita, mutta MAMKin osalta tilanne on kohtuullisen hyvä, toteaa hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Opetus- ja kulttuuriministeriön perjantaisen päätöksen mukaan MAMKista vähennetään aloituspaikka 75, eli ministeriön alkuperäisen ehdotuksen verran. Aloituspaikkamuutokset kohdistuivat MAMKin koulutusohjelmiin seuraavasti:

• auto- ja kuljetustekniikka, -40 paikkaa, koulutusohjelma loppuu

• kulttuurituotanto, - 35 paikkaa, koulutusohjelma loppuu

• metsätalous, - 5 paikkaa, koulutusohjelma siirtyy Mikkeliin kesällä 2013

• palvelujen tuottaminen ja johtaminen, - 10 paikkaa

• liiketalous, + 10 paikkaa

• kansalaistoiminta ja nuorisotyö (yhteisöpedagogi-koulutus) + 10 paikkaa

Näiden lisäksi MAMKille jää vähennettäväksi 5 paikkaa tekniikan alalta, mistä päättää ammattikorkeakoulun sisäinen hallitus kevään aikana.

Muihin koulutusohjelmiin ministeriön päätökset eivät vaikuta. Päätökset eivät myöskään vaikuta tiistaihin asti käynnissä olevaan yhteishakuun. Käynnissä olevat koulutukset lakkautetuista koulutusohjelmista viedään läpi normaalisti, niin kauan kuin koulutuksissa on opiskelijoita.

 

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, 0400 143 661

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs