Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » RESTO 2013 -kilpailut Lahdessa: Onko Suomi salaisuus?

Lahden ammattikorkeakoulu

RESTO 2013 -kilpailut Lahdessa: Onko Suomi salaisuus?

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2013 klo 13:08
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Valtakunnallisen RESTO-tietotaitokilpailut alkoivat tänään Lahdessa.

RESTO-tietotaitokilpailun avajaisten jälkeen Steve Griffiths Walesin yliopistosta luennoi aiheesta "Ethics and Current Issues for the Hospitality Industry". Griffiths ihmetteli heti puheensa aluksi Suomen vähäistä matkailijoiden määrää: "Olen vieraillut Suomessa useasti ja voin vain ihmetellä miksi teillä ei ole enempää matkailijoita. Pidättekö te Suomea salaisuutena?"

Ensimmäinen kilpailutehtävä liittyi kanta-asiakasmarkkinointiin. Perjantaina vuorossa on kaksi kilpailutehtävää. Matkailu- ja ravintola-alan opettajilla torstain ohjelmassa oli tulevaisuuden oppimisympäristön suunnittelua pelillistämisen keinoin sekä kilpailujen seuraaminen.

Perjantaina tarjolla on kehitysjohtaja Jukka Oreston ja Matt Cobbin luennot. Aiheina on tulevaisuus ja monikulttuurisuus. Moniaistillisuuskierroksella tutustutaan paikallisiin erikoisuuksiin. Päätösgaalassa 12.4. palkitaan kolme parasta joukkuetta ja luovutetaan järjestämisvastuu seuraavalle korkeakoululle.

RESTO-kisaan saapui joukkueita ympäri Suomen yhteensä kolmetoista aina Rovaniemeltä ja Turusta saakka. Lisäksi tapahtumaan saapui lähes 40 alan opettajaa ja oppilaitoksen edustajaa.

RESTO-kisojen yhteistyökumppaneina toimivat: Teerenpeli Yhtiöt, Osuuskauppa Hämeenmaa, Green City, L-Fashion Group, Sinfonia Lahti, Aurinkoranta, Suomen Restonomit SURE ry, Go On, Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Oppimiskeskus Fellmannia ja Lahden ammattikorkeakoulu.

RESTO-tietotaitokilpailut ovat kiertäneet ammattikorkeakouluja jo vuodesta 2002 alkaen ja niiden tarkoituksena on alusta asti ollut tehdä restonomikoulutusta ja -nimikettä tutuksi, sekä edistää matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opettajien verkostoitumista. Lahden ammattikorkeakoulun Matkailun ala kouluttaa restonomeja matkailualan lisäksi hotelli- ja ravintola-alalle ja sen pääkampuksena toimii Oppimiskeskus Fellmannia. RESTO-kilpailut järjestetään Lahdessa nyt ensimmäistä kertaa.

Kilpailujoukkueet esittelevät yhden kilpailutehtävänsä tuotoksia Kauppakeskus Triossa perjantaina 12.4. klo 15-16, jonne yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan kilpailujen etenemistä ja päästä antamaan palautetta opiskelijoiden tuotoksista.

Yhteystiedot

Lehtori Timo Lemettinen
Puh. 044 7080873
timo.lemettinen@lamk.fi

Projektipäällikkö Anniina Sjöholm
Puh. 040 841 2012
anniina.sjoholm@student.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs