Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Rehtori Saastamoinen antaa kiitoksen henkilöstölle: Mamk on Suomen paras AMK

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Rehtori Saastamoinen antaa kiitoksen henkilöstölle: Mamk on Suomen paras AMK

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2013 klo 14:45
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu on Suomen paras ammattikorkeakoulu Talouselämä-lehden tekemän vertailun mukaan. Mamk oli 25 ammattikorkeakoulun joukosta selvästi paras.

Voiton taustalla ovat mm. Suomen paras opiskelijatyytyväisyys, opintojen hyvä sujuminen ja sen mukanaan tuoma tutkintomäärätavoitteisiin pääseminen. Myös tutkinnon hinta on Mamkissa edullinen. Kokonaispisteitä Mamk sai lehden vertailussa 80,75, joka oli 20 pistettä enemmän kuin listan häntäpäässä olevilla.

Rehtori Heikki Saastamoinen on sijoituksesta erittäin tyytyväinen ja kiittelee vuolaasti saavutuksesta henkilöstöä ja koko ammattikorkeakouluyhteisöä.

-Tämä ei ole yhden vuoden onnenkantamoinen. Töitä on tehty lujasti jo vuosia. Tekemiseen on löydetty yhteinen sävel, ihmisillä on virtaa ja hyvä mieli tehdä töitä. Tämä heijastuu koko ammattikorkeakouluun – myös opiskelijoihin, joiden opinnot sujuvat ja he valmistuvat ajallaan.

Täysin yllätyksenä Mamkin hyvä sijoitus ei tullut, sillä Mamk on pärjännyt viime vuosina erinomaisesti myös opetus- ja kulttuuriministeriön vertailuissa.

Samaa mieltä on myös ylijohtaja Hannu Sirén opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hän kiittää Talouselämän jutussa Mikkelin ammattikorkeakoulua määrätietoisesta kehitystyöstä, joka alkoi viitisen vuotta sitten. Sirenin mukaan Mikkelissä on tehty kunnollinen strategia ja isoja rakenteellisia muutoksia, jonka hedelmiä nyt korjataan.

Saastamoinen näkee Mamkin hyvät tulokset erityisen tärkeänä tulevaisuutta ajatellen. Ammattikorkeakouluille asetetut säästötavoitteet pistävät monen ammattikorkeakoulun tiukan paikan eteen. Samaan aikaan kaikki ammattikorkeakoulut joutuvat hakemaan toimilupaansa uudelleen ja rahoitus muuttuu korostamaan yhä enemmän tuloksellisuutta. Mamkin tilanne on tässä pelissä hyvä.

-  Suurimmassa osassa ammattikorkeakouluja käydään nyt yt-neuvotteluja ja henkilöstövähennykset ja muut säästötoimenpiteet ovat todellisuutta. Meillä ei tätä ole, vaan voimme keskittyä siihen, että jatkamme hyvien tulosten tekemistä ja kehitymme edelleen, Saastamoinen toteaa.

Talouselämä-lehdessä mitattiin ammattikorkeakoulujen vetovoimaa, rahoituksen monipuolisuutta, tutkinnon hintaa, innovatiivisuutta, kansainvälisyyttä, opiskelijatyytyväisyyttä, opintojen sujumista, tutkintomäärätavoitteeseen pääsyä, valmistuneiden työllistymistä sekä myönteistä aluevaikutusta. Toiseksi Talouselämän vertailussa tulivat jaetulla kakkossijalla Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Laurea-amk.

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, puh.  050 312 5151, heikki.saastamoinen@mamk.fi

 

 

Mamk lyhyesti

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

 

-          opiskelijoita on 4500 ja työntekijöitä 400

-          aloittavia opiskelijoita vuosittain 720

-          aloittavia aikuisopiskelijoita 400

-          7 koulutusalaa

-          18 AMK-tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa, joista 3 englanninkielistä

-          9 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa

-          laaja yhteistyökorkeakouluverkosto ulkomailla, johon kuuluu yli 200 korkeakoulua

-          Mamkista valmistuu vuosittain yli 900 eri alojen osaajaa, jotka työllistyvät hyvin

-          ammattikorkeakoulua ylläpitää Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, omistajana Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy

-          rehtorina ja toimitusjohtajana Heikki Saastamoinen

 

Lisätietoa: www.mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs