Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Rehtori Huttula: Turvapaikanhakijat muuttavat suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Rehtori Huttula: Turvapaikanhakijat muuttavat suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2015 klo 12:08
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humakin rehtori Huttula:
Turvapaikanhakijat muuttavat suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää vääjäämättä

Samalla, kun työmarkkinoiden pelisäännöistä käydään kiivasta keskustelua, kansainvälinen politiikka seurauksineen tulee uudella tavalla lähellemme. Suomi on muutostilassa. Turvapaikanhakijamäärän räjähdysmäinen kasvu muuttaa suomalaista yhteiskuntaa ja työelämää nopeasti ja pysyvästi – ja luultavasti enemmän kuin nyt osaamme edes aavistaa, Humakin rehtori ja toimitusjohtaja Tapio Huttula kertoi Kauniaisten kampuksen avajaisissa.

-”Uusi lukuvuosi avataan keskellä yhteiskunnallista myrskyä ja murrosta, joka hakee vertaistaan. Tässä tilanteessa tarvitaan yhteiskunnallisen ja kulttuurisen vuoropuhelun lisäämistä ja yhteyksien vahvistamista. Suomi tarvitsee lisää yhteisöllisyyden rakentajia ja vahvistavia, joita Humakista valmistuvat tulkit, kulttuurituottajan ja yhteisöpedagogit lähtökohtaisesti ovat”, Huttula jatkaa.

Hänen mielestään turvapaikan hakijoiden kotouttamisen onnistuminen on tärkeää ja uusia toimintamalleja on kehitettävä nopeasti. Tilanne on yhteiskunnalliselle ammattikorkeakoululle haastava, mutta samalla se korostaa koulutussektorin vastuuta yhteiskunnan kehittämisessä.

Koulutusektori voi vaikuttaa yhteiskuntaan ja elinkeinoelämään

Koulutus ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta ovat lähes ainoita välineitä, joilla opetussektori voi vaikuttaa yhteiskunnan ja elinkeinoelämän tilanteeseen. Siten on ymmärrettävää, että katseet kääntyvät korkeakouluihin ja muihin oppilaitoksiin. 

- Yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistäminen on nousemassa keskeiseksi yhteiseksi nimittäjäksi Humakin työssä, Huttula pohtii Humakin asemaa muuttuvassa yhteiskunnassa.

Muutos tehdään työpaikoilla, kunnissa, järjestöissä  - työyhteisöissä. Niillä syntyvät uudet palvelumallit ja palvelut, joilla hyvinvointia voidaan luoda. Siksi on olennaista miten erilaiset yhteisöt toimivat ja osaavat hyödyntää uutta osaamista ja tietoa.

Ammattikorkeakoulut luovat lisäarvoa työelämään

Ammattikorkeakoulujen vahvuus on juuri tässä. Ne pystyvät tuottamaan lisäarvoa syvällä työelämässä tapahtuvassa kehittämistyössä ja erilaisten organisaatioiden rajapinnoilla.

 - Esimerkiksi kulttuurituottaja on usein katalysaattori, joka saattaa yhteen eri alojen asiantuntijoita ja luo pohjan uudelle yhteistyölle ja tekemiselle. Näin syntyy yhteiskunnallista hyvinvointia ja uutta työtä.

Ammattikorkeakoulujen toimintamekanismina on tuottaa yhdessä työelämän toimijoiden kanssa uutta osaamista ja tietoa suoraan heidän tarpeisiinsa. Tiedonsiirto on verkostoissa välitöntä ja tehokasta. Vastaavasti olemme tukemassa julkisen sektorin toimijoita rakenteiden, palvelujärjestelmien ja toimintamallien uudistamistyössä.

- Tätä yhteistyötä Humak on pyrkinyt omassa työssään erityisesti vahvistamaan. Näyttää vahvasti siltä, että uudet hyvillä verkostoilla ja yhteistyötaidoilla varustetut asiantuntijat ovat jatkossa entistäkin tarpeellisempia.

Lisätietoja:
Tapio Huttula, rehtori, toimitusjohtaja
040 5637944
tapio.huttula@humak.fi

Liitetiedostot

Humak on valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu, joka vastaa järjestö- ja nuorisoalan, kulttuurituotannon ja luovien alojen sekä viittomakieli ja tulkkausalan koulutuksesta, kehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta. Humak toimii neljällä alueella: pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs