Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Rauninaukion päiväkodin tiloista luovutaan 1.8.2016 mennessä

Turun kaupungin sivistystoimiala

Rauninaukion päiväkodin tiloista luovutaan 1.8.2016 mennessä

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 13:00
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Rauninaukion päiväkodin sisäilman laatua on tutkittu ja seurattu pitkään. Päiväkodin tilat eivät vastaa myöskään toiminnallisesti eivätkä perustekniikaltaan tämän päivän tarpeita. Rakennuksista puuttuu mm. koneellinen ilmanvaihto, kuraeteiset ja asianmukaiset saniteettitilat. Korjaustoimenpiteitä on tehty vuosittain, mutta ne eivät ole osoittautuneet riittäviksi.

Päiväkodin tiloista ja toiminnasta vastaavien sekä ympäristöterveydenhuollon virkamiesten yhteisenä johtopäätöksenä todettiin viime vuonna, että tilojen kunto ei enää vastannut päiväkodille asetettuja vaatimuksia, eikä tilannetta voitaisi enää korjaustoimenpitein parantaa. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitettiin Rauninaukion päiväkodin tiloista luopumista 1.8.2015 alkaen.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 1.4.2015 § 51, että toimintaa jatketaan 31.12.2016 saakka. Korvaavan päiväkodin oletettiin olevan tuolloin käytettävissä. Uuden päiväkodin rakentaminen on kuitenkin viivästynyt, eikä valmistumisajankohtaa voida tässä vaiheessa varmuudella määritellä.  

Rauninaukion päiväkodissa tänä keväänä tehdyn sisäilman seurantatutkimuksen tuloksista ilmenee, että tilanne on muuttunut edelleen huonompaan suuntaan. Tarkastusten, mittausten ja näytetulosten perusteella ympäristöterveydenhuolto arvioi olosuhteiden päiväkodissa olevan sellaiset, että niistä voi aiheutua terveydensuojelulain tarkoittamaa terveydellistä haittaa tiloissa oleskeleville. Ympäristöterveydenhuolto esittää lausunnossaan, että Rauninaukion päiväkodin tiloista luovutaan 1.8.2016 mennessä. Sivistystoimialan toimialajohtaja on tehnyt 16.5.2016 päätöksen tiloista luopumisesta 1.8.2016 alkaen.

Esiopetus jatkuu edelleen Raunistulan koululla. Myös urheiluleikkikoulun toiminta jatkuu niin, että leikkikoulu voi tarvittaessa käyttää esiopetuksen tiloja.

Tarvittavien väistötilojen suunnittelu on aloitettu välittömästi. On todennäköistä, että lapset tulevat sijoittumaan useaan eri toimipisteeseen. Päiväkodin johtaja kartoittaa parhaillaan väistötilojen tarpeet sekä perheiden kuljetusmahdollisuudet ja on lähipäivinä yhteydessä jokaiseen perheeseen.

Lisätietoja asiasta antaa ensisijaisesti päiväkodin johtaja.

Helena Portnoj, 050 4087801
päiväkodin johtaja
helena.portnoj@turku.fi

Kirsti Yrttiaho, 050 5532 433
aluepäällikkö
kirsti.yrttiaho@turku.fi

Maija-Liisa Rantanen, 050 5532 435
palvelualuejohtaja
maija-liisa.rantanen@turku.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs