Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Rakennustekniikan ammattilaiseksi KyAMK:sta

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Rakennustekniikan ammattilaiseksi KyAMK:sta

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 13:20
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa on 3.4.2013 päättyvässä kevään yhteishaussa mukana rakennustekniikan koulutusohjelma, josta valmistuu rakennusalan rautaisia ammattilaisia.

Rakennustekniikan koulutusohjelman painopisteinä ovat muun muassa korjausrakentaminen ja rakennettu ympäristö. Tulevaisuuden painopisteenä on myös puurakentaminen. Näiden asioiden perustiedot avaavat valmistuville opiskelijoille mahdollisuuksia työllistymiseen laaja-alaisesti. Opiskelijat saavat hyvät perusvalmiudet erilaisiin tehtäviin rakennusalalla pohjaksi työssä jatkuvalle oppimiselle, kun kukin erikoistuu omien työtehtäviensä mukaan.

Koulutus nojaa käytännön projekteihin, joissa käsitellään tekniikan, muun muassa matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan, sekä rakennusfysiikan perusteita sekä rakentamisen tuotantoa ja suunnittelua.

Opinnoissa tehtävät harjoitukset suunnitellaan kokonaisvaltaisiksi niin, että opettajat vievät läpi samaa harjoitusta kaikissa oppiaineissa. Näin opiskelijalle tulee eheä kokonaiskuva hankkeen kaikista vaiheista.

”Rakennustekniikan koulutusohjelma pystyy muuntautumaan kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Esimerkiksi, jos opiskelijat kiinnostuvat rakennussuunnittelussa jostain tietystä aihealueesta on Kotka mitä parhain paikka tehdä nopeita ekskursioita ympäristöön, koska täältä löytyy käden ulottuvilta mielettömän hieno kaupunki arkkitehtonisine ja kulttuurihistoriallisine rakennuksineen, puhumattakaan Vellamosta ja Venekeskuksesta”, kertoo lehtori Anu Kuusela.

Oppia käytännön töistä

Käytännön opiskelu koostuu luokkaopiskelun lisäksi ryhmä- ja projektitöistä, itseopiskelusta, ekskursioista työmaille ja insinööritoimistoihin sekä työmaalla opiskelusta.

Opintoihin kuuluu myös paljon kansainvälisyyttä, mistä pitävät huolen ulkomaille tehtävät workshop-matkat ja mahdollisuus vaihto-opintoihin tai -harjoitteluun ulkomailla.

Opiskelijat pääsevät jo opintojen aikana vahvasti kiinni käytännön työhön, sillä opintoihin kuuluvia työelämäprojekteja toteutetaan oppimisympäristö Insinööritoimisto KyAMK:n kautta.

Laajat työllistymismahdollisuudet

Valmistumisensa jälkeen opiskelijat voivat työllistyä esimerkiksi rakennusliikkeiden palvelukseen, suunnittelutoimistoihin, rakennustuoteteollisuuteen, myyntityöhön ja myyntiorganisaatioihin, asiantuntijaksi tai konsultiksi esimerkiksi rakennuttamiseen tai rakennusvalvontaan, viranomaistöihin, ryhtyä yrittäjäksi tai työskennellä koulutuksen, opetuksen ja tutkimuksen parissa.

Rakennustekniikan insinöörien työllisyys tulee jatkossakin olemaan pääsääntöisesti hyvä, sillä poistuma työmarkkinoilla on suurta ja korvaavat tekijät tulevat rakentamisessa edelleen suomalaisista oppilaitoksista.

Lisätietoja rakennustekniikan koulutusohjelmasta.

Rakennustekniikan koulutusohjelma haussa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 4.3.–3.4.2013. Haku osoitteessa www.amkhaku.fi.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, rakentamistekniikka
Tiimivastaava Tarmo Kontro
p. 044 702 8342
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs