Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Rakennusarkkitehtikoulutus valtakunnallisesti haluttu

Oulun ammattikorkeakoulu

Rakennusarkkitehtikoulutus valtakunnallisesti haluttu

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 07:45
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) sekä Metropolian, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Tampereen ammattikorkeakoulun rakennusarkkitehtikoulutukset olivat suosittuja kevään 2014 yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita kaikkiin ammattikorkeakouluihin oli yhteensä 946. Kaikista hakijoista valintakokeisiin saapui peräti 910 hakijaa.

Rakennusarkkitehdiksi pääsee opiskelemaan vain pieni osa kaikista hakeneista, sillä jokaista aloituspaikkaa kohden on 7,6 ensisijaista hakijaa. Jokaisella koulutusta tarjoavalla ammattikorkeakoululla on 30 aloituspaikkaa.

Rakennusarkkitehtikoulutuksen valintakoe oli kaksiosainen. Kaikki rakennusalalle hakeneet osallistuivat ensimmäisenä päivänä 2.6. tekniikan ja liikenteen alan valtakunnalliseen valintakokeeseen, joka sisälsi muun muassa matematiikan, fysiikan ja kemian tehtäviä. Tämän lisäksi rakennusarkkitehtikoulutukseen hakeneet kutsuttiin soveltuvuuskokeeseen, joka järjestettiin 3.6. Soveltuvuuskokeessa testattiin muun muassa kolmiulotteista hahmotuskykyä, ideointikykyä, sommittelutaitoja sekä havainnollista esityskykyä. Soveltuvuuskokeen painoarvo hakijoiden pistemäärissä on suuri.

Oamkin rakennusarkkitehtikoulutuksen toisen päivän soveltuvuuskokeeseen osallistui 237 ensisijaisesta hakijasta 146. Kaikkiaan osallistujia soveltuvuuskokeessa oli 210, joista 77 ylitti alimman hyväksytyn pisterajan.

Rakennusarkkitehtikoulutusta antavat ammattikorkeakoulut ovat talven ja kevään aikana tehneet tiivistä yhteistyötä soveltuvuuskokeiden tehtävien laadinnassa ja niiden arviointityössä. Suunnitteluryhmä, johon kuului edustajat jokaisesta ammattikorkeakoulusta, ideoi soveltuvuuskokeen tehtävät ja niiden arviointiperusteet. Sama ryhmä kerääntyi soveltuvuuskokeen jälkeen arviointityöhön. Suunnitteluryhmän yhteistyö oli antoisaa ja hyödyllistä, ja sillä varmistetaan korkeat valintakriteerit rakennusarkkitehtiopiskelijoille myös tulevina vuosina.

Päätöksen ammattikorkeakoulutasoisesta rakennusarkkitehtikoulutuksen käynnistämisestä teki opetusministeri Krista Kiuru joulukuussa 2013. Koulutus alkaa tänä syksynä uudelleen 19 vuoden tauon jälkeen.

Lisätietoja: Oamkin lehtori Seppo Perälä, 050 346 9416

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Palvelemme alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeita ja vastaamme Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulun monimuotoisuudesta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs