Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Rajuja rakenteellisia uudistuksia HAMKissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Rajuja rakenteellisia uudistuksia HAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2013 klo 09:07
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän luottamushenkilöt työstivät HAMKin toimilupahakemusta työseminaarissa 27. – 28.8.2013. Mukana oli myös HAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan edustajia.

Valtuustoseminaarin työskentelyä kuvaa yhtymävaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio: - HAMK on tekemässä ammattikorkeakoulukentän suurimpia rakenteellisia muutoksia lopettamalla kolme yksikköä ja keskittämällä toimintaa. Muutos koskee noin 2000 opiskelijaa. Näin suuret muutokset ovat mahdollisia vain yhdessä tehden.

Yhteinen näkemys on siitä, että HAMKin toimintaa jatketaan kaikilla nykyisillä paikkakunnilla.

- Olemme rakentamassa Suomen suurinta ammattikorkeakoulupohjaista innovaatiokeskittymää, tiedottaa rehtori Pertti Puusaari.

Tämä toteutetaan lakkauttamalla kolme toimipistettä ja keskittämällä niiden toiminnat. Hämeenlinnassa Ammatillisen opettajakorkeakoulun, Sosiaali- ja terveysalan yksikön ja Ohutlevykeskuksen Moreenin yksikön toiminta siirretään Korkeakoulukeskukseen. Lisäksi luonnonvara-alan Hyvinkään toiminnot siirretään Mustialaan.

Nämä muutokset koskevat toimipisteiden lopettamisen kautta noin 2 000 opiskelijaa ja noin 150  henkilön vuosityöpanosta. Samassa yhteydessä luovutaan toimitiloista, joidenyhteispinta-ala on noin 23 000 neliömetriä. 

Toimilupahakemuksen kehittämisen osana keskeisiksi teemoiksi nousivat myös opiskelijoiden ja työntekijöiden hyvinvointi, yhteisöllisyys ja vahva tahto eteenpäin katsomiselle. Muutosten keskellä on tärkeää yhä parantaa koko ammattikorkeakouluyhteisön yhteenkuuluvuutta. Isojen muutosten keskellä ei myöskään voi unohtaa opiskelijoiden ja henkilöstön henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

- Me HAMKissa tiedämme, että vahvan ja näkemyksellisen ammattikorkeakoulun tekevät yhteistyöhön sitoutuneet omistajat, kumppanit, opiskelijat ja henkilökunta. Eri seutujen luottamushenkilöillä on vahva yhteinen tahtotila HAMKin kehittämiseen. Hämeen menestyminen vaatii yhteisiä tavoitteita ja halua rakentaa vahvuuksia yhdessä, toteaa Sari Rautio.

Toimilupahakemuksen teko yhdistyy mittavaan kehittämistoimintaan. Koulutusta kehitetään ottamalla asteittain käyttöön uudet koulutuksen mallit, jotka mahdollistavat opiskelijoille erilaisia, yksilöllisiä opintopolkuja/malleja. Toimintatavalla nopeutetaan opintoja sekä parannetaan oppimistuloksia ja taloudellisuutta.

Taloudellinen tilanne on uudenlainen ministeriön rahoituksen vähentyessä seuraavien viiden vuoden aikana lähes viidenneksellä. Korvaavaa rahoitusta haetaan esimerkiksi tutkimus- ja kehittämistyön ja osaamisen viennin kehittämisestä.  

Lisätiedot:

yhtymävaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio, p. 040 5220933

rehtori Pertti Puusaari, p. 0400 469605

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs