Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Raamattuvisa 2016 tukee katsomusdialogia

Kirkon tiedotuskeskus

Raamattuvisa 2016 tukee katsomusdialogia

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2016 klo 09:15
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Perinteikäs peruskoulun 5.- ja 6.-luokkalaisille suunnattu Raamattuvisa toteutetaan jälleen lukuvuonna 2015–2016. Raamattuvisan teemana on Vieraasta tutuksi. Kampanjalla tuetaan dialogitaitojen oppimista ja moninaisuuden kunnioittamista.

”Teema on polttavan ajankohtainen ja se oli myös Raamatun ihmisille keskeinen. Keskustelua ja erilaisten ajatusten kunnioittamista tarvitaan sekä katsomusten välillä että niiden sisällä. Tätä korostavat myös uudet syksyllä 2016 käyttöön otettavat opetussuunnitelman perusteet”, sanoo projektisihteeri Essi Ikonen.

Raamattuvisan sisällöt on suunniteltu tukemaan opetussuunnitelman mukaisia 5.-6. luokan uskonnon oppimistavoitteita. Sisällöt ja työtavat tukevat myös kulttuurintuntemusta, tieto- ja viestintäteknologista osaamista ja työelämätaitojen oppimista.

”Raamatun tekstejä tarkastellaan eri näkökulmista. Tavoitteena on oppia ymmärtämään sekä Raamatun ajan maailmaa että nykypäivän ilmiöitä. Raamattuvisaan ei sisälly uskonnonharjoittamisen elementtejä ja osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista”, Essi Ikonen kertoo.

Raamattuvisan suojelijoina toimivat arkkipiispa Kari Mäkinen, ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä katolisen kirkon piispa Teemu Sippo. Heidän ajatuksiinsa katsomusdialogista voi tutustua Raamattuvisan verkkosivuilla sekä Facebook-sivuilla.

Raamattuvisa järjestetään keväällä 2016 kolmessa vaiheessa. Visan ensimmäinen vaihe järjestetään kouluissa 2.2., ja aluekilpailut pidetään kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen 5.4. Raamattuvisa huipentuu valtakunnalliseen finaaliin Helsingissä Kallion kirkossa 23.4.

Raamattuvisan järjestää Agricola yhdessä Opetushallituksen ja Kirkkohallituksen kanssa. Seurakuntaopiston sisällä toimivan Agricolan tehtävänä on muun muassa uskonnon opettajien täydennyskoulutus ja uskonnonopetuksen kehittäminen.

Lisätietoja:
Agricola: projektisihteeri Essi Ikonen, 044 745 8752, essi.ikonen@seurakuntaopisto.fi
Opetushallitus: opetusneuvos Pekka Iivonen, 029 533 1075, pekka.iivonen@oph.fi
Kirkkohallitus: asiantuntija Tuula Vinko, 040 1425178, tuula.vinko@evl.fi

Raamattuvisan verkkosivut

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs