Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Puutarhuriksi, mehiläistarhaajaksi tai maaseutumatkailun pariin?

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Puutarhuriksi, mehiläistarhaajaksi tai maaseutumatkailun pariin?

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutissa järjestetään syksyn aikana haku kolmeen koulutukseen: puutarhatalouden perustutkintoon, maaseutumatkailun ammattitutkintoon ja mehiläistarhaajan ammattitutkintoon. Lisäksi haku meijerialan aikuiskoulutukseen jatkuu vielä 25.10. saakka. 

Puutarhatuotannon koulutusohjelmassa Lepaalla alkaa tammikuussa puutarhurin aikuiskoulutus. Hakuaika koulutukseen on 14.10.–15.11. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on peruskoulu, eikä alan aikaisempaa työkokemusta vaadita.

Koulutuksen aikana tulevalle puutarhurille tulevat tutuiksi yleisesti käytetyt viljelymenetelmät kasvihuoneessa ja avomaalla sekä viljelytoimenpiteiden vaikutukset kasvuun ja sadon muodostukseen.

Koulutukseen kuuluu myös alan keskeisimpien koneiden ja laitteiden käyttö sekä yritystoiminnan perusteet.
Koulutukseen kuuluu opintoretkiä, työssäoppimisjaksoja ja ammattiosaamisen näyttöjä. Työssäoppimispaikat voivat olla kasvihuone- ja avomaaviljelmillä, puutarhamyymälöissä tai muissa opiskelijan valitsemien opintojen mukaisissa puutarha-alan yrityksissä.

Puutarhatuotannon koulutusohjelmasta valmistuneet puutarhurit työllistyvät kasvihuoneviljelmille, taimistoihin tai avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmille, puutarhamyymälöihin sekä yrittäjiksi.

Monimuotokoulutusta matkailualasta kiinnostuneille

Maaseutumatkailun ammattitutkintoon johtava koulutus on suunnattu matkailuyritysten työntekijöille ja matkailualalle aikoville, alasta kiinnostuneille henkilöille. Tutkinnon osat ovat majoituspalvelut, ateriapalvelut, ohjelmapalvelut ja yrittäjyys. Edellä mainituista kolme on suoritettava.

Koulutuksen monimuotototeutus tarkoittaa ohjattua etäopetusta ja noin viittäkymmentä lähipäivää Lepaalla. Tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohella. Koulutus järjestetään 3.2.2014–15.4.2015. Hakuaika koulutukseen on 1.11.2013–15.1.2014.

Mehiläistarhaajaksi Mustialassa

Mehiläistarhaajan ammattitutkintoonn johtava koulutus soveltuu henkilöille, joilla on aikaisempaa kokemusta mehiläisten hoidosta. Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta, jotka ovat mehiläistarhaus, mehiläistuotteiden käsittely ja markkinointi sekä yritystoiminta.

Koulutuksen teoriaopetus toteutetaan Hämeen ammatti-instituutin Mustialan toimipisteessä, käytännön harjoitukset puolestaan alueen yhteistyötarhoilla. Tutkinto suoritetaan näyttämällä osaaminen tutkintotilaisuuksissa. Koulutus alkaa 24.3.2014 ja päättyy 31.10.2015. Hakuaika koulutukseen on 1.12.2013–31.1.2014.

Hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät osoitteesta www.hami.fi.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs