Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Puolustusvoimat osallistuu näyttävästi Kokonaisturvallisuus 2015 -messuille

Tampereen Messut

Puolustusvoimat osallistuu näyttävästi Kokonaisturvallisuus 2015 -messuille

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2015 klo 20:45
Julkaisija: Tampereen Messut

SUURTAPAHTUMA ARJEN TURVALLISUUDESTA MAANPUOLUSTUKSEEN

Yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta esittelevä suurtapahtuma Kokonaisturvallisuus 2015 valtaa Tampereen syyskuun ensimmäisellä viikolla. Kokonaisturvallisuus-messuihin 4.–6.9. huipentuva turvallisuusviikko sisältää tapahtumia aina Pidä huolta -konsertista korkeatasoisiin seminaareihin ja Tampereen keskustassa toteutettavaan vesipelastusnäytökseen. Puolustusvoimat osallistuu Kokonaisturvallisuus-messuille näyttävällä ja monipuolisella kokonaisuudella. Messuilla nähdään laajasti Puolustusvoimien kalustoa, toiminnan esittelyä sekä vaikuttavia taistelunäytöksiä. Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi 2015 tuo messuille Suomen johtavat asiantuntijat ja korkea-arvoiset henkilöt pohtimaan yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista.

Kokonaisturvallisuus-messut ja koko turvallisuusviikon ohjelma yhdistävät turvallisuuden eri toimijat: kansalaiset, järjestöt, elinkeinoelämän ja viranomaiset. Tapahtuman slogan on ”Kokonaisturvallisuus – yhteiskunta yhdessä. Arjen turvallisuudesta maanpuolustukseen.” Suurtapahtumalla halutaan muodostaa eri ikäisille ihmisille selkeä kuva siitä mitä kaikkea turvallisuus nykyään on. Turvallisuuden hallintaa toteutetaan yhteiskunnassa koko ajan sekä normaalioloissa, häiriötilanteissa että poikkeusoloissa. Jokaisella ihmisellä, perheellä ja alan ammattilaisella on oma roolinsa turvallisuuden luojana. Loppujen lopuksi turvallisuudessa on aina kyse välittämisestä ja siitä, että ryhdytään sanoista tekoihin. Tämä suurtapahtuma on jokaiselle: lapsille, aikuisille, perheille, yrityksille ja ammattilaisille. Tarkoitus on jakaa tietoa turvallisuudesta ja omien valintojen heijastumisesta arkeen, esitellä ammattilaisten, viranomaisten ja vapaaehtoisten toimintaa sekä keskustella päivän polttavista turvallisuusasioista kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

UUSI VIDEO: Kokonaisturvallisuus on yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamista. Entä mitä kokonaisturvallisuus on lasten mielestä? Katso video


Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi tuo alan johtavat asiantuntijat messuille

Messujen yhteydessä järjestetään perjantaina 4.9. klo 12–17 Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi 2015, jonka juuri julkistettu ohjelmasisältö on Yhteiskunnan turvallisuusstrategian mukainen. Alan huippuseminaarissa nostetaan puheenaiheeksi yhteiskunnan elintärkeät toiminnot aina valtion johtamisesta henkiseen kriisinkestävyyteen.

Seminaarin avaa Turvallisuuskomitean puheenjohtaja, kansliapäällikkö Arto Räty. Myöhemmin nimettävä valtiovallan edustaja kertoo tilaisuudessa valtion johtamisesta ja haasteista kokonaisturvallisuuden näkökulmasta. Kansainvälisestä toiminnasta ja kyberulottuvuudesta puheenvuoron pitää Suomen ensimmäinen kybersuurlähettiläs Marja Rislakki ulkoministeriöstä. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg nostaa seminaarissa esille Suomen puolustuskyvyn. Sisäisen turvallisuuden tilannekuvaa valottaa sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg. Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas tuo keskusteluun mukaan ilmastomuutoksen vaikutuksen kokonaisturvallisuuteen. Väestön hyvinvoinnista ja yhtenäisyydestä turvallisuuden perustana esitelmöi professori Juho Saari Itä-Suomen yliopistosta. Aiheesta media ja henkinen kriisinkestävyys puheenvuoron pitää KSFMedia AB:n toimitusjohtaja Barbro Teir. Foorumin puheenjohtajana toimii YLE:n juontaja ja tuottaja Jussi-Pekka Rantanen. Ilmoittautuminen maksulliseen seminaariin alkaa viikolla 17.  


Puolustusvoimien taistelunäytökset tempaavat yleisön mukaansa – kalustoa laajasti esillä

Puolustusvoimat on näyttävästi esillä messuilla ja tuottaa tapahtumaan monipuolista ohjelmaa. Messu- ja Urheilukeskuksen pohjoiselle ulkoalueelle sijoitetaan Puolustusvoimien taistelunäytösalue sekä kalustonäyttelyalue, jossa maa-, meri- ja ilmavoimat esittelevät laajasti kalustoaan. Yleisön nähtävillä on muun muassa NH90-helikopteri ja F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä. Puolustusvoimat esittelee kattavasti toimintaansa myös kahdessa messuhallissa ja toteuttaa kaikkina messupäivinä taistelunäytöksiä. Leopard-taistelupanssarivaunut, panssarintorjunta-aseet, ilmatorjuntaohjuspartio ja taistelupelastajat päästävät katsojat komppanian puolustustaistelun mukaan ennennäkemättömällä tavalla. Mukana taistelussa ovat muun muassa Leopard 2A6, Panssarintorjuntaohjus 2000, NLAW-lähipanssarintorjuntaohjus ja Stinger-ilmatorjuntaohjus. Näytöksiä voi seurata samanaikaisesti sekä messujen ulkoalueella että A-hallin ohjelma-alueella. Puolustusvoimien taistelunäytökset järjestetään perjantaina 4.9. ja lauantaina 5.9. klo 11.00–11.30, 14.00–14.30, 17.00–17.30 ja sunnuntaina 6.9. klo 11.00–11.30 ja 14.00–14.30.


Maanpuolustuskorkeakoulu tarjoaa tietoa alan opinnoista – yleisö pääsee testaamaan simulaattoreita

Messuilla esittäytyy myös Maanpuolustuskorkeakoulu, josta valmistuvat Suomen ainoat sotatieteiden kandidaatit, maisterit ja tohtorit. Maanpuolustuskorkeakoulu tarjoaa opiskelijoilleen laadukkaan opetuksen ja oppimista tukevan ympäristön. Messuosastolla kävijät saavat tietoa sotatieteellisestä tutkintorakenteesta (SK ja SM) ja opintoihin hakeutumisen edellytyksistä sekä tutkintoon sisältyvistä opintoetuuksista.

A-hallin Puolustusvoimien simulaattoriosastolla messuvierailla on mahdollisuus päästä testaamaan taistelijan taitojaan Maavoimien Virtuaalisella taistelukentällä. Ilmavoimien Hornet-simulaattoripelin ohjaimissa voi puolestaan hakea tuntumaa hävittäjälentäjän ammattiin.

 
Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja ympäröivä teollisuus E-hallissa
 
Vuoden alussa toimintansa aloittanut Puolustusvoimien logistiikkalaitos esittäytyy E-hallissa, jossa on myös näytteilleasettajina laitoksen kumppaneita kotimaisesta teollisuudesta. Laitos tuottaa puolustusvoimien yhteiset logistiikan palvelut sekä mahdollistaa osaltaan puolustusvoimien suorituskyvyn rakentamisen, ylläpidon ja käytön. Tampereen alueella laitoksessa työskentelee noin 750 henkilöä.  


Puolustusvoimien varusmiessoittokunta sykähdyttää messuilla – nuoruudessa on voima

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta viihdyttää messuyleisöä yhdessä Poliisisoittokunnan kanssa puolen tunnin esityksillä. Luvassa on häikäisevä kuviomarssishow, joka vetoaa niin perheen pienimpiin kuin varttuneeseen kaartiin. Kuviomarssi on Varusmiessoittokunnan jokavuotinen päätuote, jota on esitetty vuosien saatossa suurien kotimaan tapahtumien lisäksi ympäri Eurooppaa. Vuosittain uudistuvassa kuviomarssishowssa nähdään jälleen uutta. Kuviomarssin on suunnitellut marssikapellimestari, kapteeni Henry Perälä. Yhden kappaleen sävellyksestä vastaa edellisten vuosien tapaan Ilari Hylkilä, joka on pystynyt tuomaan tavalliseen marssimusiikkiin uudenlaisia, nuorekkaita sävyjä. Uudessa kuviomarssissa sankariteema ja mahtipontisuus ovat voimakkaasti läsnä. Varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkikapteeni Jarkko Aaltonen, kapellimestarina musiikkiyliluutnantti Tero Haikala ja apulaiskapellimestareina kapteeni Henry Perälä ja yliluutnantti Tommi Suutarinen. Lähes 70-henkinen kuviomarssikokoonpano muodostuu rumpuryhmästä, puhaltajista, kivääritaitoryhmästä ja solisteista. Varusmiessoittokunta juhlii 25-vuotista taivaltaan huikeiden kiertueiden ja keikkojen parissa tänä vuonna.


Radio Kipinä ja Ruotuväki tuottavat uutisia messuilta – Sotilaskoti myy munkkikahvit

Puolustusvoimien messuosastolla toimii mediakeskus, joka uutisoi nettiin, sosiaaliseen mediaan, radioon ja lehteen. Puolustusvoimien sotaharjoitusradio, Radio Kipinä lähettää suoraan ohjelmaa messuilta ja messutapahtumia voi seurata Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilta. Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki julkaisee Kokonaisturvallisuus-messuliitteen, jota jaetaan tuoreimman Ruotuväen numeron välissä messuvieraille. Mediakeskuksessa voi tavata työnsä äärellä reserviläisiä sekä varusmiestoimittajia ja -kuvaajia. Heiltä saa myös lisätietoa varusmiespalveluksesta viestintäalan tehtävissä.

Sotilaskotiliitto esittelee messuilla sotilaskotitoimintaa. Perinteistä sotkun munkkia pääsee myös maistamaan paikallisen sotilaskotiyhdistyksen, Tampereen Seudun Sotilaskotiyhdistyksen tarjoamin palveluin.


Ulkoministeriö kampanjoi messuilla turvallisen ulkomaanmatkailun puolesta

Ulkoministeriön messuosastolla opastetaan matkustusilmoituksen tekemisessä, kerrotaan matkustustiedotteiden avulla maihin liittyvistä turvallisuusriskeistä ja jaetaan matkailijoiden kokemuksia Maailma yllättää -karttapalvelun avulla. Ulkoministeriön messuosastolla voit myös tavata Suomen ensimmäisen kybersuurlähettilään Marja Rislakin.


Kokonaisturvallisuus 2015 on Tampereelle levittäytyvä suurtapahtuma

Tampereen Messut Oy järjestää Kokonaisturvallisuus-messut yhteistyössä Turvallisuuskomitean sekä alan viranomaisten, järjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa. Kokonaisturvallisuus 2015 muodostuu 4.–6.9. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettävistä Kokonaisturvallisuus-messuista, 2.9. Tampere-talossa järjestettävästä Kaartin Soittokunnan ja Laura Voutilaisen Pidä huolta -konsertista, 3.9. Vapriikissa toteutettavasta ulkoministeriön seminaarista sekä 5.9. Tampereen keskustassa nähtävästä Vesipelastusnäytöksestä, joka toteutetaan viranomaisten yhteistyönä.

Security Track -kilpailussa koululaiset, perheet ja yritykset kisaavat turvallisuustietämyksestä ja -taidoista. Tieto & Taito -kehät ovat puolestaan erityisesti nuorille ja perheille kohdennettuja toimintaan aktivoivia alueita, jossa teemoina ovat Toimi ja osallistu, Terveys ja kunto, Hyvä ruoka ja Turvallinen netti.

Lehdistötiedote 3.3.2015:
"Suurtapahtuma nostaa kokonaisturvallisuuden koko Suomen yhteiseksi asiaksi."

Lisätietoa tapahtuman sisällöstä: www.kokonaisturvallisuus.fi.


Kokonaisturvallisuus 2015 -ennakkoinfo kesäkuussa – samana päivänä MILjazz-konsertti

Kokonaisturvallisuus 2015 -messujen ennakkotiedotustilaisuus medialle on keskiviikkona 3.6. Tampereella. Ennakkoinfossa kuullaan laajemmin suurtapahtumasta ja nähdään Puolustusvoimien taistelunäytösten videotrailerin ensiesitys. Lisätietoa infosta lähempänä. Lisätiedot: tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

Samana päivänä 3.6. klo 18 järjestetään MILjazz-konsertti Tampereen keskustassa Laikun lavalla. Konsertti käynnistää valtakunnallisen kiertueen.
konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi/miljazz


Mediamateriaalit ja verkkoviestintä:

Lisätietoa löytyy aiemmin julkaistuista tiedotteista sekä nettisivuilta.

Osallistu keskusteluun somessa: #Kokonaisturvallisuus

Twitter: @TampereenMessut
Facebook: facebook.com/kokonaisturvallisuus
Instagram: instagram.com/tampereenmessut
YouTube: Kokonaisturvallisuus 2015
LinkedIn: Tampere Trade Fairs Ltd / Tampereen Messut Oy


Lisätiedot: www.kokonaisturvallisuus.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Erkko Kajander, messutoimikunnan pj, teollisuusneuvos, p. 040 840 4242,
erkko(a)kajander.eu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs