Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Prosessiteollisuuteen suunnattu, Turussa kehitetty opetuspelidemo palkittiin kansainvälisellä foorumilla

Turun ammattikorkeakoulu

Prosessiteollisuuteen suunnattu, Turussa kehitetty opetuspelidemo palkittiin kansainvälisellä foorumilla

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2014 klo 20:11
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

IndustrySim Ltd:n prosessiteollisuuteen keskittyvän opetuspelin demo, joka on kehitetty Turun AMK:n ja Turun yliopiston Turku Game Lab -pelilaboratoriossa, on saanut kansainvälistä arvostusta jo ennen varsinaisen pelin julkaisua.

Maltalla pidetyn konferenssin (Virtual Worlds and Games for Serious Applications) päätteeksi jaettiin muutama diplomi ansiokkaille, tapahtumassa esitellyille tiedejulkaisulle. Turussa kehitetyn pelikonseptin ainutlaatuisuus ja kehitystyön vahva teollisuusote sai näin alan arvioijienkin tunnustuksen.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN OPETUSPELIDEMOON ja testaamaan demoa

sekä kuulemaan lisää tulevaisuuden suunnitelmista

 huomenna tiistaina 7.10. klo 14 alkaen

 

Turun AMK:n ja Turun yliopiston yhteiseen Turku Game Labiin

os. Joukahaisenkatu 3, ICT-City (ent. ICT-talo), tilaan C0012 (kellarissa)

Best-Work-In-Progress-Award Turkuun

– Tieteellisestä konferenssistä saatu tunnustus on osoitus siitä, että pelilaboratoriossa tehty työ on kansainvälisestikin tunnustettua kehitystyötä, iloitsee yliopettaja Mika Luimula Turun ammattikorkeakoulusta.

IndustrySim Ltd:n peli-idea on kehitelty yhdessä pelilaboratorion asiantuntijoiden ja yritysedustajien kesken, ja palautetta ja apua pelinkehitykseen on saatu lisäksi teknologiateollisuuden asiantuntijoilta (simulaatiot ja graafiset elementit).

Nyt valmiina on prosessi- ja energiateollisuutta käsittelevän opetuspelin demoversio, jossa on mahdollista rakentaa kivihiilivoimala tai pelata laadittu skenaario (voimala ei tuota energiaa, ja pelaajan pitää selvittää, mitä on vikana) läpi:

 

– Peli opettaa pelaajille hauskalla ja motivoivalla tavalla käytännössä, miten teollisuudessa toimitaan. Käyttäjä pääsee itse rakentamaan teollisuuslaitosta, käynnistämään siihen liittyviä prosesseja sekä myös peilaamaan suunnittelemiaan prosesseja taloudellisiin näkökulmiin, kertovat Ville Vuorela ja Pekka Qvist IndustrySim Ltd:stä.

Pelin taustalla monialaista yhteistyötä       

Konferenssissa esitelty ja palkittu tiedejulkaisu käsittelee luodun pelikonseptin ainutlaatuisuutta, kuvailee pelin pääideaa ja simulaatioita sen taustalla, 3D-mallien rakentamista, ohjelmointia sekä pelisuunnittelua.

Julkaisussa kirjoittajina olivat Turun AMK:n, Turun yliopiston sekä IndustrySim-yrityksen edustajat. Esityksen konferenssissa piti Ilmari Lahti, joka työskentelee Turku Game Labissa ja opiskelee samalla Turun yliopistossa.

 

Lisätiedot:

Mika Luimula, yliopettaja, Turun AMK, p. +358 403550839

Ilmari Lahti, Turku Game Lab, p. +358 405956081

Tomas Rosin, toimitusjohtaja, IndustrySim, p. +358 442910129

Pekka Qvist, teknologiajohtaja, IndustrySim, p. +358 440555662

 

-------------

Taustaksi:

http://www.turkuamk.fi/fi/ajankohtaista/59/pelillistaminen-kannustaa-tyontekijoita-ja-vauhdittaa-innovaatioita/

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs