Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Professorin arvonimi Pertti Kokkoselle

Oulun ammattikorkeakoulu

Professorin arvonimi Pertti Kokkoselle

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2011 klo 08:03
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on 20.5.2011 myöntänyt professorin arvonimen lääninsivistysneuvos, dosentti, FT Pertti Kokkoselle. Esityksen arvonimen myöntämisestä teki Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (OSEKK).

Arvonimen luovutustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 14.12. OSEKK:n tiloissa Oulunsalossa. Asiakirjan luovuttivat kuntayhtymän johtaja Kari Juntunen ja johtaja Leila Helaakoski Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Pertti Kokkosella on merkittävä työura yliopiston opettajana, tutkijana ja tiedemiehenä sekä asiantuntijaorganisaatioiden johtajana. Kokkonen valmistui filosofian kandidaatiksi vuonna 1971. Filosofian lisensiaatin tutkinnon hän suoritti vuonna 1976 ja filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 1981. Varusmiespalveluksen suoritettuaan hän tuli Oulun yliopiston palvelukseen vuonna 1973. Kokkonen toimi kemian laitoksella assistenttina ja lehtorina ja vuodesta 1981 apulaisprofessorina ja dosenttina. Vaikuttava näyttö hänen tiedemiesurasta on hänen laaja julkaisuluettelonsa, joka sisältää useita merkittäviä tiedejulkaisuja, kongressiesitelmiä ja -tiedonantoja sekä yleis- ja kokooma-artikkeleita.

Vuodesta 1990 Pertti Kokkonen oli Oulun yliopiston Kajaanin täydennyskoulutuksen (myöh. kehittämiskeskuksen) johtaja. Yliopistotyön ohessa Kokkonen toimi opettajana muun muassa teknillisessä oppilaitoksessa ja ammattikoulussa. Vuonna 1996 hän siirtyi Oulun lääninhallituksen (myöh. Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus) palvelukseen lääninkouluneuvokseksi (myöh. lääninsivistysneuvos). Lääninsivistysneuvos Kokkonen on toiminut useissa kunnallisissa luottamustehtävissä Kempeleen kunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaliiton maakuntaneuvostossa vuosina 1985–1992.

Aluehallintouudistuksen valmisteluvaiheessa Pertti Kokkonen oli valtiovarainministeriön aluehallinnon uudistushankkeen seurantaryhmän jäsen 2008–2009 ja toimi Pohjois-Pohjanmaan aluehallintomuutosryhmän puheenjohtajana. Sotilasarvoltaan Pertti Kokkonen on yliluutnantti. Hänelle on myönnetty Suomen Leijonan 1. luokan ritarimerkki vuonna 2000 ja valtion virka-ansiomerkki vuonna 2003.

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Kari Juntunen, 050 917 5270, kari.juntunen@osekk.fi

Kuvateksti: Oulun seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Kari Juntunen (keskellä kuvassa) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtaja Leila Helaakoski luovuttivat tasavallan presidentti Tarja Halosen myöntämän professorin arvonimen lääninsivistysneuvos, dosentti, FT Pertti Kokkoselle 14.12.2011.

Kuva: Petteri Löppönen

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs