Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pro Sieni -tapahtuma ja avoimet ovet bio- ja elintarviketekniikan laboratorioissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Pro Sieni -tapahtuma ja avoimet ovet bio- ja elintarviketekniikan laboratorioissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 12:45
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tule vierailemaan bio- ja elintarviketekniikan laboratorioihin ja tutustu samalla sienten mahdollisuuksiin! Tapahtumassa sieniasiantuntija Kauko Salo esitelmöi sienistä ja vastaa yleisön kysymyksiin.

Lisäksi luvassa on muita mahtavia puheenvuoroja, maistatusta, työnäytöksiä, sieninäyttely ja sienten tunnistusta. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Puhujat:

13.00 Avaussanat / Projektipäällikkö Pekka Maijala, SeAMK

13.15
Suomi on tuhansien sienten maa /Vanhempi tutkija Kauko Salo, Luonnonvarakeskus

14.30 Herkkutattisatojen mallitus itäsuomalaisissa kuusikoissa / Tutkija Veera Tahvanainen, Luonnonvarakeskus

15.00 Sienisatomalli avoimella datalla / TKI-päällikkö Risto Lauhanen, SeAMK

15.30 Suomen metsäsienten vientinäkymät maailmalle /Suunnittelija Anni Koskela, Arktiset Aromit Ry

16.15 Sienistä viljelemällä moneen soppaan /Projektipäällikkö Pekka Maijala, SeAMK

17.00 Sienten makujen jännittävä maailma / Tutkija Minna Rotola-Pukkila, Turun Yliopisto/FFF

Paikka: Vaasantie 1, Seinäjoki
Aika: 21.9.2016 klo 13–18

 

Tapahtumaa järjestämässä

Bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat Oona Jokinen, Iida Harju, Anniina Paavola ja Riitta Koivumäki suunnittelivat tiistai-iltapäivällä Pro Sieni -tapahtumaa. Tapahtumassa bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat ja restonomiopiskelijat on jaettu ryhmiin, jotka vastaavat tapahtumassa eri osa-alueista, esimerkiksi logistiikasta, teknologiasta sekä edustavat eri yrityksiä.

Oona, Iida, Anniina ja Riitta edustavat yritystä, jonka tuotteet antavat apua nivelvaivoihin ja samalla tarjoavat näin helpotusta sienimetsälle pääsyyn. He ovat suunnitelleet yhdessä yrityksen kanssa messuosastoa ja tapaa, jolla yritystä tapahtumassa esitellään.

– Yritys otti yhteyttä opettajiin, ja edustamme sitä kautta heitä messuilla. Osa opiskelijoista on ottanut itse yhteyttä kiinnostaviin yrityksiin, kertoo Anniina.

– Yritykset, joita me opiskelijat täällä edustamme, voisivat olla meidän tulevaisuuden työpaikkojamme, joten tapahtuma on myös hyvä verkostoitumistilaisuus meille opiskelijoille, kertoo Iida.

 

Monipuoliset bio- ja elintarviketekniikan opinnot

Opiskelijat kertovat, että bio- ja elintarvikeinsinöörin koulutus on todella monipuolista, mikä sai heidät hakeutumaan alalle.

– Koulutus antaa todella hyvät ja laajat mahdollisuudet työskentelyyn bio- ja elintarvikealalla. Tulevaisuuden ammatteja voisivat olla esimerkiksi yrittäjä, terveystarkastaja tai tuotekehittelijä. Jatkokouluttautumiseen on myös tarjolla paljon eri vaihtoehtoja.

Ala on ajankohtainen nyt ja tulevaisuudessa. Ruoka liittyy kaikkiin ihmisiin, ja uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti.  

– Töitä on niin pitkään, kun ihmiset syövät ruokaa, kertoo Iida.

Kaikkien mielestä parasta opinnoissa on käytännön laboratoriotyöskentely, jossa pääsee soveltamaan teoriassa opittuja asioita käytäntöön.

Bio- ja elintarviketekniikan koulutus on nyt parhaillaan haussa korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Koulutus järjestetään monimuotoisena, joten se soveltuu paremmin työssäkäyville. Haku jatkuu Opintopolussa aina 21.9. klo 15 saakka.

– Kannattaa ehdottomasti hakea opiskelemaan bio- ja elintarvikeinsinööriksi, ala on hurjan mielenkiintoinen ja monipuolinen, kiteyttävät kaikki ajatuksensa yhteen lauseeseen, kun heiltä kysyy, miksi alaa kannattaisi lähteä opiskelemaan.

 

Lisätiedot tapahtumasta:

Pekka Maijala, pekka.maijala(a)seamk.fi, 040 680 7510

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs