Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen tutustuivat Omnian työpajatoimintaan

Omnia

Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen tutustuivat Omnian työpajatoimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 15:30
Julkaisija: Omnia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja työministeri Lauri Ihalainen tutustuivat nuorten työpajatoimintaan Espoon Soukassa torstaina 5. helmikuuta. Soukassa Omnian pajoista toimivat tekstiili- ja videopaja.

Suomessa on noin 120 000 alle 30-vuotiasta nuorta, joilla on ainoastaan peruskoulututkinto. Nuorten työpajat tarjoavat mahdollisuuden ohjattuun ja tuettuun työntekoon sekä yksilölliseen polkuun koulutuksen aloittamiseen, loppuun saattamiseen tai työmarkkinoille työllistymiseen.

Pajatoiminta on matalan kynnyksen toimintaa, jossa tärkein juttu on nuori, kertoivat työpajajohtaja Lisbet Salomonsson-Manninen ja valtakunnallisen työpajayhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Ahonen-Walker puheenvuorossaan. Työtä tehdään nuorten kanssa ja nuorten mukana. Pajanuorilla on usein erilaisia haasteita elämässään, jotka huomioidaan nuoren omaa polkua luotaessa.

Omnian pajanuorista 83 % pääsee positiivisella tavalla elämässä eteenpäin. Tämä tarkoittaa sijoittumista työelämään, opintoihin tai vaikkapa toiseen matalan kynnyksen toimintaan. Sijoittumista seurataan jälkikyselyillä. Valtakunnallisesti tulos on kiitettävä, kun seurantaprosentti on yli 70 %.

Omnian pajoilta lähteneillä nuorilla on monenlaisia tarinoita, joista videopajaohjaajat Juha Hytönen ja Thomas Mattsson sekä tekstiilipajaohjaajat Seija Heinonen ja Emmi Toppari kertoivat vierailijoille: videopajalta on ponkaistu kuvaamaan jalkapallon mestareiden liigaa, tekstiilipajalta on päädytty lehtoriksi käsityötieteen laitokselle. Yksi pajanuorista, Katariina Kekoni, kertoi presidentti Niinistölle päätyneensä pajoille Walkersin kautta suuntanaan seuraavaksi Aalto-yliopisto ja vaatesuunnittelu. Tarinoita on yhtä monia kuin on nuoriakin.

Presidentti Niinistö kertoi hyvän esimerkin siitä, kuinka pienillä toimenpiteillä yhteiskunta kantaa vastuunsa nuorista, ja osallistuu näin nuorisotakuun toteuttamiseen.
- Kotikaupungissani Salossa yritykset loivat 400 työpaikkaa nuorille. Tämän kun saisi laajenemaan ympäri Suomen, kuinka paljon työpaikkoja olisikaan.
- Yhdenkin nuoren palkkaaminen on jo yhteiskunnallinen teko, jatkoi ministeri Ihalainen tähän.

Vierailun lopuksi lahjoitetut ”Turha notkua kotona” -paidat kirvoittivat iloisen naurun vierailuväeltä presidentti Niinistön todettua rouvan kotona mahdollisesti toteavan sloganin olevan pieni vinkki herra presidentin suuntaan.

Pajatoiminta Espoossa täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Niinistön vierailu oli merkittävä avaus juhlavuodelle, ei paremmin voisi 20-vuotistaipaleen juhlinta alkaa, johtaja Salomonsson-Manninen iloitsi.

Omnian työpajoihin osallistuu vuosittain noin 200 iältään 17–24-vuotiasta nuorta. Omniassa on työpajat kuljetus-, puu- ja kunnostus-, tekstiili-, video-, kulttuuri-, ruokapalvelu-, taide- sekä bändi- ja audioaloille. Pajat ovat tärkeässä roolissa nuorisotakuun toteuttajana.

Lisätietoa:
työpajajohtaja Lisbet Salomonsson-Manninen, Omnia, p. 050 520 7982

Kuvia vierailusta: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.379602395493141.1073741830.142801562506560&type=1

 

 

Omnia on monialainen ja suuri ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Vuosittain Omniassa osallistuu ammatilliseen koulutukseen yli 10 000 oppijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5000. Vapaan sivistystyön kursseilla kävijöitä on vuosittain yli 50 000 ja kursseja on noin 3000. Aikuislukiossa oppijoita on reilu 2000.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian jäsenkunnat ovat Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi. Omnialla on merkittävä rooli ammatillisen koulutuksen alueellisessa ja valtakunnallisessa kehittämisessä. Kansalliset ja kansainväliset yhteistyö- ja sidosryhmäverkostot ovat laajat.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs