Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Porvoo Works Yrkesäventyret till final i Evento Awards tävlingen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Porvoo Works Yrkesäventyret till final i Evento Awards tävlingen

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.01.2014 kl. 15:30
Utgivare: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Porvoo Works Yrkesäventyret tävlar i Evento Ewards tävlingen och är en av finalisterna i serien för evenemang riktade till konsumenter där man söker de bästa evenemangen med en klar målgrupp och specifik målsättning och som är välplanerade och dokumenterade.

Porvoo Works Yrkesäventyret är ett evenemang som riktar sig till unga, arrangör är HAAGA-HELIA Yrkeshögskola, Borgå Campus. Evenemanget är aktiverande och interaktivt och planeras av unga för unga. Det ordnas på finska, svenska och engelska.

– Tillsammans med unga och arbetslivets representanter har vi skapat ett interaktivt Yrkesäventyr i vilket närmare 1200 andra stadiets studerande från Borgå regionen har deltagit under de tre år det har ordnats. Med evenemanget försöker vi öka de ungas kännedom om jobbsökning och skapa en positiv attityd gentemot arbetslivet, berättar lektor i turism Monika Birkle.

Evenemangets deltagare kommer från andra stadiets läroinrättningar: Borgå Gymnasium, Point College, Linnankosken lukio, Amisto, Edupoli och Borgå folkakademi. Sammanlagt deltar årligen ca 400 studerande till Yrkesäventyret.

Turismstuderande vid Borgå Campus som medverkar lär sig i praktiken hur man ordnar ett evenemang. Områdets företag och organisationer deltar i evenemanget och nätverkar med ungdomarna. Yrkesäventyret förbättrar färdigheter för jobbsökning och därigenom erhåller arbetsgivare bättre ansökningar och ungdomarna är bättre förberedda för sina första arbetsintervjuer.

– Att komma till finalen är ett fantastiskt erkännande för det jobb vi gjort. Vi har utvecklat evenemanget under flera års tid och skapat ett välfungerande koncept. Det är också ett bra exempel på vad man kan åstadkomma med regionalt samarbete, fortsätter Monika Birkle.

Porvoo Works Yrkesäventyret räcker en vecka och ordnas nästa gång 3.-7.3.2014.

 

Mer information: lektor Monika Birkle, monika.birkle(at)haaga-helia.fi

 

Målsättningen med den nya Evento Awards tävlingen är att hitta de bästa, mest kreativa och pålitliga evenemangsarrangörerna i landet. Alla tio pristagare i olika serier tillkännages vid Evento Awards prisutdelningen den 30.1.2014. Mer information om tävlingen finns här.

Porvoo Works Yrkesäventyret har utvecklats i ESR-projektet SYMBIO Living Lab och det är dokumenterat på olika sätt. I HAAGA-HELIA publikationsserie finns publikationen Lassila & Rantanen: Käyttäjälähtöisyyttä oppimassa.

 

 

Bilagor

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs