Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Polku ja väylä tarjoavat tien AMK-opintoihin hakujen ulkopuolella

Centria-ammattikorkeakoulu

Polku ja väylä tarjoavat tien AMK-opintoihin hakujen ulkopuolella

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 15:46
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Syksyn haut ammattikorkeakouluihin ovat ohi, mutta tarjolla on pari mahdollisuutta, jos opiskelupaikka on jäänyt saamatta ja opintojen aloitus kiinnostaisi.

Polkuopinnot on erinomainen vaihtoehto henkilölle, joka ei saanut opiskelupaikkaa, haluaisi tutustua kokonaan uuteen alaan tai haluaisi hakeutua tutkintoon johtavaan koulutukseen, mutta vaadittava hakukelpoisuus puuttuu.

Polkuopinnot ovat valmiiksi suunniteltuja opintokokonaisuuksia, jotka muodostuvat ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvista opintojaksoista. Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun kautta, ja niihin voi hakeutua iästä tai koulutustausta riippumatta.

Kun opiskelija on suorittanut vähintään 60 opintopistettä valitsemansa koulutuksen tavoitteiden mukaisia opintoja, hän voi hakea ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Hakijalla ei tällöin tarvitse olla ammattikorkeakoululaissa määriteltyä hakukelpoisuutta. Centria-ammattikorkeakoulussa valinta tehdään valintakokeen perusteella, joka voi olla esimerkiksi haastattelu tai soveltuvuusarviointi. Jos opiskelija täyttää ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset, on hänen mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi jo aiemmin. Myös alle 60 opintopisteen polkuopintoja voi hyödyntää, sillä kaikki opinnot luetaan hyväksi, jos haet opiskelijaksi yhteishaun kautta.

Polkuopinnot toteutetaan tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmissä. Työn ohessa opiskelu on mahdollista tiettyjen koulutusohjelmien ryhmissä. Osa opinnoista suoritetaan verkko-opintoina. Jokaisen polkuopiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan tausta, toiveet ja tavoitteet. Kaikki avoimessa AMK:ssa suoritetut opinnot luetaan myöhemmin hyväksi, jos opiskelija jatkaa tutkinto-opiskelijana.

Polkuopiskelu antaa mahdollisuuden opiskella omassa tahdissa. Samalla opiskelija pääsee tutustumaan ammattikorkeakoulutasoiseen opetukseen ja mahdolliseen tulevaan ammattiin.

Polkuopinnot alkavat pääasiassa elo-syyskuun vaihteessa ja tammikuussa. Vapaita paikkoja kannattaa tiedustella myös kesken lukukauden.

Centria-ammattikorkeakoulussa on käytössä 300 euron suuruinen avoimen ammattikorkeakoulun maksu, joka oikeuttaa 60 opintopisteen laajuisiin opintoihin. Polkuopinnot eivät johda suoraan tutkintoon, joten opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Työttömän opiskelijan tulee olla yhteydessä TE-toimistoon ja selvittää omat opiskelu- ja tukimahdollisuudet ennen polkuopintojen aloittamista.

Polkuopintoihin otetaan opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintoihin ilmoittaudutaan polkuun sisältyviin opintojaksoihin jokaiseen erikseen. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti koulutuskalenterissa (centria.fi/koulutuskalenteri).

Avoimen ammattikorkeakoulun väylällä opiskelija saa hakukelpoisuuden ammattikorkeakoulututkintoon, jos hän on suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 60 opintopistettä haettavaan tutkintoon johtavaan koulutukseen soveltuvia opintoja. Avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi hakeutuvalla ei siis tarvitse olla muuta hakukelpoisuutta koulutukseen.

Lisätietoja:
opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, mari.emmes@centria.fi, 044 725 0040

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs