Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pohjoismaiset luonnontuotteet esillä Euroopan yhteistyön päivänä

Centria-ammattikorkeakoulu

Pohjoismaiset luonnontuotteet esillä Euroopan yhteistyön päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 12:14
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Industry Nordic –hanke esittäytyy Rewell Centerissä Vaasassa Euroopan yhteistyön päivänä 21.9.

Industry Nordicin ständillä Rewell Centerissä esitellään marjoista valmistettuja hyvinvointituotteita, ja tarjolla on myös maistiaisia ja arvontaa. Kauppakeskustempauksella on tarkoitus tuoda esiin, miten kotimaisia raaka-aineita voisi käyttää luonnontuotteiden valmistuksessa. Puhtaista, pohjoismaisista marjoista voidaan valmistaa terveellisiä, hyvinvointia edistäviä tuotteita kuten kosmetiikkaa, superfoodeja tai vaikkapa lääkkeitä.

- Haluamme muistuttaa kuluttajia siitä, että kotimaisista raaka-aineista voi valmistaa hyviä tuotteita, joilla voidaan korvata tuontiraaka-aineita. Esimerkiksi suosittujen goji-marjojen tilalla voisi hyvin käyttää vaikkapa tyrniä, mustaherukkaa, mustikkaa tai marja-aroniaa, kertoo Industry Nordicin projektipäällikkö Leena Favén.

Industry Nordicin esittelypisteellä on klo 12-14 tavattavissa myös ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja. Ravintoasiantuntijana ja tietokirjailijana tunnettu on tullut suurelle yleisölle tutuksi esiintyessään Nelosen Jaksa paremmin –ohjelmassa. Halmetojan intohimona on poikkeuksellisen kirkasta terveyttä ylläpitävän ravitsemuksen ja elämäntavan sopeuttaminen ympäristömme muuttuviin olosuhteisiin.

Industry Nordic – hankkeen tavoitteena kehittää pohjoismaista luonnontuotealaa. Kehitystyötä tehdään lisäämällä pienyrityksissä tapahtuvaa paikallisten raaka-aineiden jalostamista, jotta yritykset pystyvät tarjoamaan tuotteita suurille kansainvälisille markkinoille. Toimenpiteitä ovat tuotteiden markkinapotentiaalin kartoittaminen sekä uusien tuotantomenetelmien tutkiminen ja optimoiminen.

- Luonnontuoteala on maailmalla jo miljardibisnes. Luonnontuotealalle voisi Pohjoismaissakin syntyä uusia yrityksiä ja työpaikkoja, jos marjoja kerättäisiin enemmän talteen ja niistä jalostettaisiin tuotteita esimerkiksi kosmetiikkateollisuuteen, Favén huomauttaa.

 

Lisätietoja hankkeesta: projektipäällikkö Leena Favén, p. 044 725 0273, leena.faven@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                         2901
Tutkintoja                                            612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs