Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pohjois-Suomen koulutusverkoston yhteinen Ydinosaajat -hanke sai rahoituksen

Centria-ammattikorkeakoulu

Pohjois-Suomen koulutusverkoston yhteinen Ydinosaajat -hanke sai rahoituksen

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 13:55
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Pohjois-Suomen koulutusorganisaatiot ovat vuodesta 2011 lähtien kehittäneet verkostoa, jossa yhteistyön taustavaikutteena on ollut ammattitaitoisen työvoiman varmistaminen pohjoisen suurhankkeisiin.  Koulutusverkostoon kuuluu tällä hetkellä 17 koulutusorganisaatiota (Oulun yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu Oy, Oulun ammattikorkeakoulu Oy, Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy, Centria-ammattikorkeakoulu Oy, Ammattiopisto Lappia / Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä, POHTO Oy, PSK-Aikuisopisto / Pohjois-Suomen koulutuskeskussäätiö, Raahen Aikuiskoulutuskeskus Oy, Raahen koulutuskuntayhtymä, Rakennusteollisuuden koulutuskeskus RATEKO, Rastor Oy ja Kainuun ammattiopisto) sekä voimayhtiö Fennovoima Oy, joka on mukana asiantuntijaroolissa sekä kouluttajana.

Ydinosaajat-hankkeelle myönnettiin rahoitus
Rahoitusta Ydinosaajat-hankkeelle haki 15 koulutusverkoston organisaatiota. Hallinnoijana toimii Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Hankkeen volyymi on noin 930 000 euroa, josta tuen osuus 80 prosenttia, organisaatioiden omarahoitusosuus 16,8 prosenttia ja Fennovoiman osuus 3,2 prosenttia. Hanke kestää tammikuusta 2015 huhtikuuhun 2017.

Hankkeen tavoitteena on:

  • pilotoida koulutusorganisaatioiden yhteistyömalli ydinvoimalahankkeen avulla ja myöhemmin monistaa palvelemaan myös muita pohjoisen suurhankkeita
  • kuvata ydinvoimaan ja suurhankkeisiin liittyvät koulutustarpeet kone ja metallialalla, rakennusalalla, automaatio- ja tietojärjestelmäaloilla, sähkö- ja energiatekniikassa, prosessitekniikassa ja kemian alalla
  • kehittää tekniikan koulutusalojen opetussisältöjä koulutustarpeita vastaaviks
  • lisätä opetushenkilöstön asiantuntijuutta suurhankkeiden erityispiirteiden osalta
  • tuottaa  opetus- ja koulutusresursseista asiantuntijarekisteri
  • muodostaa yhteneväisiä koulutusmateriaaleja eri koulutustasoille ja asettaa ne yhteiselle koulutustarjottimelle.


Hankkeesta, sen tuloksista ja sitoutuneesta koulutusverkostosta hyötyvät hankkeen aikana ja sen päättymisen jälkeen verkoston jäsenten lisäksi kattavasti koko Pohjois-Suomi eli koulutusverkoston toiminta-alueen opiskelijat, sidosryhmät ja yritykset.

Lisätietoja:
Verkoston koordinaattori, Ydinosaajat-hankkeen projektipäällikkö
Virve Antinoja, 044 4492 725, virve.antinoja@centria.fi

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs