Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » pohjoinenkoulutus.fi -sivusto kokoaa ydinvoima- ja suurhankekoulutukset

Centria-ammattikorkeakoulu

pohjoinenkoulutus.fi -sivusto kokoaa ydinvoima- ja suurhankekoulutukset

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 13:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tiedote, julkaisuvapaa 27.9.2016 klo 13

Pohjois-Suomen koulutusorganisaatiot ovat kehittäneet sivuston, joka kokoaa Pohjois-Suomessa tarjolla olevan, ydinvoimaan ja suurhankkeisiin liittyvän tutkinto- ja täydennyskoulutuksen. Sivusto parantaa opiskelijoiden ja yritysten mahdollisuuksia löytää relevantteja koulutuksia.

Sivusto on kehitetty Ydinosaajat-hankkeessa, jota toteuttaa 14 Pohjois-Suomen koulutusorganisaatiota. Hanke kestää huhtikuuhun 2017 saakka kehittäen laaja-alaisesti ydinvoimaan ja suurhankkeisiin liittyen koulutusorganisaatioiden yhteistyötä, tekniikan koulutusalojen opetussisältöjä, opetushenkilöstön asiantuntijuutta sekä oppimisympäristöjä.
Hankkeen tärkeimpiä välisaavutuksia


Työpaketissa 0 (projektin hallinta ja verkostosuhteet) osaajaverkoston yhteyshenkilöt kävivät tutustumassa kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) toimintaan Itävallassa ja Mochovcen ydinvoimalaan Slovakiassa. Verkostolle on kehitetty yhteinen visuaalinen ilme ja nimi sekä nyt julkaistava pohjoinenkoulutus.fi – sivusto. Yli 100:lle verkoston opettajalle on annettu kattava tietopaketti ydinvoimaan ja suurhankkeisiin liittyen.


Työpaketissa 1 (kone ja metalli) tärkein välisaavutus koskee hitsaajien pätevyys- ja menetelmäkokeita. Työpaketin työn tuloksena koulutusverkostossa on nyt henkilöitä ja menettelytapoja, jotka täyttävät kolmannelle osapuolelle asetetut vaatimukset EU:n painelaitedirektiivin (PED 2014/68/EU) osalta.


Työpaketissa 2 (rakentaminen) on tehty kattava selvitys oppilaitosten opettajien koulutustaustoista, pätevyyksistä, resursseista, oppimisympäristöistä, oppilaitosten välisistä yhteistyöstä ja todettu, että opettajien osaaminen on verkostossa korkealla tasolla kouluasteista riippumatta. Oppilaitoksilla on hyvät valmiudet vastata suurhankkeiden koulutustarpeisiin.


Työpaketissa 3 (automaatio- ja tietojärjestelmät) on tehty automaatio- ja tietojärjestelmäalojen koulutus- ja resurssiselvitys, jonka tuloksena on tarkasti tiedossa Pohjois-Suomessa tarjolla olevat automaatio- ja tietojärjestelmäalojen koulutukset, niiden sisällöt ja painotukset sekä osaamisresurssit, oppimisympäristöt ja yritysyhteistyö.


Työpaketissa 4 (sähkö- ja energiatekniikka) on tehty koulutuskartoitus ja havaittu energia-alan koulutuksen lisätarve, johon on jo vastattu luomalla koulutusaineistoa ja järjestämällä koulutustilaisuuksia voimalaitostekniikasta ja suurhankkeiden läpiviennistä. Myös harjoittelukäytänteitä on selvitetty ja laadittu kumppanuussopimusmalli opettajien ja opiskelijoiden yritysharjoittelujaksojen perustaksi.


Työpaketissa 5 (prosessitekniikka ja kemia) on pilotoitu suurteollisuudelle suunnattua työpaikkaohjaajakoulutusta ja havaittu, että laaditut perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen perusteet soveltuvat hyvin esim. bio- ja kiertotalouden uusiin teollisuushankkeisiin.


Lisätietoja
Pohjois-Suomen koulutusverkoston koordinaattori, Ydinosaajat-hankkeen projektipäällikkö
Virve Antinoja, 044 4492 725, virve.antinoja@centria.fi
Ydinosaajat – Suurhankkeiden osaamisverkosto Pohjois-Suomessa (S20136)

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                         2901
Tutkintoja                                            612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs