Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pohjanmaan AMK:t projektinhallinnan eturintamassa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Pohjanmaan AMK:t projektinhallinnan eturintamassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 09:02
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

 

Seinäjoen ja Vaasan ammattikorkeakoulut ovat jälleen valtakunnallisesti eturivissä opiskelijoidensa projektinhallinnan valmiuksien kehittämisessä ja mittaamisessa. SeAMK ja VAMK ovat syksyn aikana kehittäneet yhteistyössä Projektiyhdistyksen kanssa oppilaitosten käyttöön soveltuvan projektinhallinnan sertifikaatin.

Projektiyhdistys kuuluu kansainväliseen IPMA*-verkostoon, jossa ovat mukana yli 60 eri maan vastaavat yhdistykset. IPMA:n neliportaisen kompetenssijärjestelmän mukaan sertifioituja projektipäälliköitä ja projektijohtajia on maailmanlaajuisesti yli 200 000 ja Suomessa jo yli 4 000.

- Opiskelun yhteydessä suoritettavaksi tarkoitettu PM Foundation -sertifikaatti on rakenteellisesti ja sisällöllisesti yhteensopiva IPMA:n kansainvälisen arviointijärjestelmän kanssa. PM Foundation nojautuu IPMA:n kehittämään projektinjohtamisen 49 kyvykkyysalueen määritelmään, jota käytetään myös IPMA:n neliportaisen sertifioinnin perustana. Näin oppilaitokset ja opiskelijat pystyvät suoraan vertaamaan sekä opetuksen sisältöä että hankkimaansa osaamista kansainvälisesti tunnettuun ja työelämässä korkealle arvostettuun kompetenssijärjestelmään, kertoo Jouko Kaaja Projektiyhdistyksestä.

Joulukuun alussa SeAMKin uusissa tiloissa Framilla järjestettiin uuden PM Foundation-sertifioinnin ensimmäinen pilottitilaisuus. Mukana oli yhteensä 10 opiskelijaa sekä kaksi projektinhallinnan opetuksesta vastaavaa opettajaa. Kolmetuntisen koetilaisuuden vaativuutta kuvaa hyvin se, etteivät opettajatkaan saaneet kokeesta täysiä pisteitä ja muutama opiskelijakin joutuu vielä palaamaan oppikirjojen pariin ennen uutta yritystä.

- Halusimme olla itse mukana PM Foundation -sertifiointikokeen pilotissa, jotta pystymme arvioimaan sertifioinnin sopivuutta ja myös jotta osaamme kertoa opiskelijoille konkreettisesti millainen kokemus heillä sertifiointiin lähtiessään on edessään, sanovat Vaasan AMK:n Lotta Saarikoski ja Pekka Ketola. Ja olihan meille itsellemmekin tietenkin tärkeää saada palautetta osaamisestamme ja että se riitti sertifikaatin suorittamiseen, heittävät molemmat hymyssä suin vielä lopuksi.

 - Näin PM-sertifikaatin tärkeänä tulevaisuudelle. Halusin suorittaa sertifikaatin, koska siihen oli mahdollisuus opiskelujen aikana. Tulevaisuudessa esimerkiksi liikunta-alalla on paljon projektiluonteisia töitä, joten tämä antaa näyttöä osaamisestani, kertoo SeAMKin fysioterapeuttiopiskelija Juuso Haapasaari.

Pohjanmaan oppilaitokset ovat jo aiemmin olleet aktiivisesti mukana projektinhallinnan koulutuksen kehittämisessä. Seinäjokiset ja Vaasalaiset ovat menestyneet projektiosaamisellaan oppilaitosten projektinhallinnan SM-kisoissa erittäin hyvin. Yli 90 joukkueen kilpailussa SeAMKin joukkue tuli tänä vuonna finaalissa hopealle ja vuonna 2013 voitto meni Vaasan AMK:n joukkueelle. Molemmat oppilaitokset ovat aktiivisesti myös mukana PRY:n Academic Summit -verkoston toiminnassa. Kummankin oppilaitoksen menestyksen takaa löytyy vuosien systemaattinen ja aktiivinen projektinhallinnan opetuksen kehitystyö. Uuden, vahvasti kansainvälisyyteen nojaavan Foundation -sertifioinnin hyödyntäminen opetuksessa on looginen askel ylöspäin tässä kehittämisessä.

SeAMKin yliopettajana työskentelevällä Beata Taijalalla on selvä näkemys projektiosaamisen tärkeydestä työelämään siirtyville nuorille ammattilaisille.

- Olemme ylpeitä voidessamme olla ensimmäisenä ottamassa käyttöön kansainvälisen työelämän kompetensseihin nojaavaa sertifikaattia. Ammattikorkeakoulun opiskelijoille PM Foundation -sertifikaatti on myös arvokasta valuuttaa CV:ssä työelämään siirryttäessä. Monilla aloilla sertifikaatit ovat työnantajille jopa keskeisiä kilpailutekijöitä. Samalla saamme opetuksen suunnittelua varten arvokasta tietoa ja palautetta siitä, miten hyvin koulutuksemme vastaa käytännön työelämässä tarvittavaan projektiosaamiseen, toteaa Taijala.

 

Lisätietoja:

Jouko Kaaja, Projektiyhdistys ry, p. +358 400 403145
Beata Taijala, SeAMK, p. 040 8304217
Lotta Saarikoski, VAMK p. 040 582 7710

 

Faktalaatikko

*International Project Management Association IPMA

Projektiyhdistys ry

Projektiyhdistys ry:n tavoitteena on suomalaisen projektiosaamisen kehittäminen kaikilla tasoilla ja sen nostaminen kilpailuvaltiksi niin kotimaassa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Projektiyhdistys on perustettu vuonna 1986 ja siihen kuuluu yli 4 000 jäsentä yli 600 eri organisaatiosta. Yhteistyö myös oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa on erittäin aktiivista ja monimuotoista.

Vaasan ammattikorkeakoulu

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on 3300 ja henkilöstöä 220. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

 

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs