Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pirkka Sivonen hopealle kultaseppien PM-kilpailussa Tanskassa

Koulutuskeskus Salpaus

Pirkka Sivonen hopealle kultaseppien PM-kilpailussa Tanskassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2012 klo 12:59
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

19-vuotias Pirkka Sivonen sijoittui hopealle nuorten kultaseppien pohjoismaisessa Bella Nordic Jewellery Awards -kilpailussa. Kilpailu järjestettiin Tanskassa, Kööpenhaminan kansainvälisten korumessujen yhteydessä 9.–12.8. Kilpailun voitti tanskalainen Anne Sofie Bodenhoff.

Pirkka Sivonen valmistui Koulutuskeskus Salpauksesta kultasepänalan artesaaniksi viime keväänä. Hänen kilpailuvalmennuksestaan vastasi Koulutuskeskus Salpauksen lehtori Arto Tikkunen.

Bella Nordic Jewellery Awards on tarkoitettu valmistumassa oleville koruntekijöille. Sivonen palkittiin 20 000 Tanskan kruunulla (n. 2 700 euroa). Kilpailijoita oli yhteensä kahdeksan, ja he tulivat Suomen lisäksi Islannista, Norjasta ja Tanskasta. Kukin maa oli etukäteen valinnut kilpailuun kaksi parasta edustajaansa. Suomesta mukana kilpailemassa oli myös Tommi Männistö.

Kilpailutehtävänä oli valmistaa mallin mukainen koriste-esine hopeasta ja keltakullasta.

– Pohja koostui kahdesta juotetusta puolipallosta, joiden päälle tuli kaksi keltakultatangosta muodostettua kehää, kertoo Sivonen.

Sivonen kävi keväällä hakemassa kilpailukokemusta Portugalin ammattitaitokilpailuista.

– Kisakokemuksesta oli hyötyä. Kilpailussa on aina paljon ihmisiä ympärillä valokuvaamassa ja juttelemassa. Siinä pitää osata keskittyä ja pitää ajatukset kasassa, vaikka olisi erittäin tarkka juotos menossa.

Sivonen työskentelee tällä hetkellä Helsingin Arabianrannassa Kultaseppämestari Tarkkasella.

– Teemme paljon timanttisormuksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Työ on vaihtelevaa, saan tehdä uniikkeja asiakastöitä ja myös omia design-koruja.

Sivosen tavoitteena on kilpailla myös Saksassa kesällä 2013 käytävissä ammattitaidon MM-kilpailuissa. Myös opintojen jatkaminen on käynyt mielessä.

– Olisi hienoa suorittaa mestaritutkinto vielä mahdollisimman nuorella iällä.

Lisätietoja:
Pirkka Sivonen, puh. 050 301 7614
lehtori Arto Tikkunen, puh. 050 384 3917
Koulutuskeskus Salpaus 

 

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs