Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pilkingtonin palvelupilotti tuottaa tulosta – uusia uranäkymiä irtisanotuille

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkingtonin palvelupilotti tuottaa tulosta – uusia uranäkymiä irtisanotuille

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2013 klo 10:55
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Kesäkuussa Ylöjärven ajoneuvolasitehtaansa sulkeva Pilkington on edennyt henkilöstönsä uudelleensijoittumista koskevassa palvelupilotissa ryhmätilaisuuksista henkilökohtaisiin haastatteluihin. Pilkingtonin ja Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston yhteishanke on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Mallissa yritys, TE-toimisto ja useat muut toimijat etsivät keskitetysti ratkaisuja työntekijöiden auttamiseksi uusille urille.

-Lähdimme hyvissä ajoin aktiivisesti selvittämään, millaisia mahdollisuuksia yrityksellä on edistää irtisanottavien työllistymistä. Pilkington halusi tuoda muutosturvapalvelut työntekijöidensä luo ja tarjota eri toimijoiden palvelut keskitetysti, kertoo Pilkingtonin henkilöstöpäällikkö Johanna Kuusela.

Palveluntarvekartoituksen perusteella TE-toimisto on niputtanut palvelut kolmen teeman alle: työnvälityspalvelut, yrittäjyyden edistäminen ja urasuunnittelu uusiin työtehtäviin.

- Palvelupaketissa jokaisella toimijalla on oma sarkansa: Uusyrityskeskus Ensimetri ja Ylöjärven kaupunki ovat antaneet tietoa yrittäjyydestä kiinnostuneille, TE-toimisto puolestaan on järjestänyt tehtaallamme yritysten rekrytointitilaisuuksia. Urasuuntautumiseen liittyvien työpajojen tuloksena Pilkington käynnistää, ja osittain myös kustantaa, lähihoitajakoulutuksen, johon osallistuu 30 alan vaihtoa suunnittelevaa työntekijäämme. Työterveyshuollon Muutos-Pihlaja –hankkeessa on selvitetty työntekijöiden työkykyä ja etsitty sen pohjalta heille sopivia työtehtäviä. Huhtikuussa TE-toimisto avaa tehtaallemme palvelupisteen, jonka palveluneuvojat ovat henkilöstömme käytössä ja kutsuvat jokaisen henkilökohtaiseen keskusteluun. Tavoitteemme on tietysti, että tehtaan sulkeutuessa mahdollisimman monilla työntekijöillämme olisi hyvät jatkosuunnitelmat, listaa Pilkington Automotive Finlandin toimitusjohtaja Rami Tähtinen.

Pilkingtonin palvelumallista apua muillekin yrityksille

-Pilkington on kantanut työnantajavastuunsa esimerkillisesti. Yrityksen poikkeuksellisen vahva auttamisen halu on saanut muutkin mukana olevat toimijat puristamaan parasta mahdollista tukeaan henkilöstölle ja samalla kehittämään myös omaa toimintaansa, toteaa Pirkanmaan TE-toimiston palveluesimies Irene Impiö.

-Väliaikatiedot palvelumallin tuloksista ovat todella rohkaisevia. Malli on selvästi kannustanut henkilöstöä työstämään jatkosuunnitelmiaan. Lähihoitajakoulutukseen pääsee 30 työntekijää, yrittäjyyspalveluissa liikeideoita pohtii 20 henkilöä ja työnvälityspalveluihin ilmoittautui 120 henkilöä, joista osa on jo työllistynytkin tehtaalla järjestettyjen rekrytointien tuloksena, Impiö summaa.

Impiön mukaan Pilkingtonin toimien tulokset ovat olleet niin lupaavia, että TE-toimisto on vienyt palvelumallia jo kevään aikana myös muutamiin muihin muutostilassa oleviin pirkanmaalaisiin yrityksiin.

 

Lisätietoja:

Rami Tähtinen, toimitusjohtaja, Pilkington Automotive Finland Oy, p. +358 50 5660042, rami.tahtinen@fi.nsg.com

Johanna Kuusela, HR-päällikkö, Pilkington Automotive Finland Oy, p. +358 50 5660939, johanna.kuusela@fi.nsg.com

Irene Impiö, palveluesimies, Pirkanmaan TE-toimisto, p. 02950 45775, irene.impio@te-toimisto.fi

Lue lisää Pilkingtonista tiedotteen liitteestä ja Pilkingtonin www-sivuilta.

 

Liitetiedostot

Vuonna 1826 perustettu Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka omistaa kokonaan tai osittain 49 float- eli tasolasitehdasta. Konserni työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää, valmistusta sillä on 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa.

Pilkington Automotiven Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 150 milj. € ja henkilökunnan määrä n. 1000.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs