Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pikku Prinssi Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalille tammikuussa, liput pian myynnissä!

Oulun kaupunginteatteri

Pikku Prinssi Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalille tammikuussa, liput pian myynnissä!

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 09:56
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatteri vahvistaa yleisöyhteistyötä lasten, nuorten, perheiden ja koulujen parissa

Teatteri hemmottelee lapsiyleisöään tuomalla Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalille 25. – 31.1.2016 Pikku Prinssintunnetun tarinan onnen etsinnästä, yksinäisyydestä, ystävyydestä ja elämän ihmettelystä. Ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema pienoisromaani on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista kirjoista. Pikku Prinssi taipuu Tanssiteatteri Hurjaruuthin käsittelyssä visuaalisesti huikeaksi seikkailuksi. Liput myynnissä 13.10. alkaen!

Festivaalilla nähdään myös Oulun kaupunginteatterin oma ensi-ilta, kiehtova Kaiken kirja, joka on Suomen kantaesitys sekä teatteri-iloittelu Gorilla Gorilla, jossa gorilloilla, vauvanukeilla ja liikennevälineillä vyörytetään katsojilleen täyslaidallinen nykynukketeatteria. Lisätiedot festivaalin tuottaja elina.terho@ouka.fi, p. 044 703 7113.  

Yleisöyhteistyössä vilkas syksy

”Teatterin toimintaan kuuluu myös yleisöyhteistyö, jonka avulla teatteri laajentaa toimintaansa esitysten valmistamisen rinnalla teatterin ja yleisön vuorovaikutuksen lisäämiseen”, sanoo Oulun kaupunginteatterin toimitusjohtaja Maija Palonheimo.

Maksuttomat teatterityöpajat koululuokille ja ryhmille seikkailunäytelmä Nuolikärpän yhteydessä

Kuluvan syksyn aikana Nuolikärppä-esitystä katsomaan tulevat ryhmät voivat osallistua maksuttomaan, noin yhden oppitunnin mittaiseen työpajaan, jossa käsitellään näytelmän teemoja keskustellen ja toiminnallisella harjoituksella. Esitykset jatkuvat jouluun saakka. Työpajatiedustelut: ohjaaja heta.haanpera@ouka.fi, p. 044 7037019.

Kouluyhteistyössä tuotetut uudet teatteritehtävät kouluille ja lukiolaisten taiteilijahaastattelut Taivaslaulusta

Teatterin kummikoulun Myllytullin yhtenäiskoulun opettajat ovat yhdessä teatterin dramaturgin kanssa laatineet teatteritehtäviä opettajien ja kasvattajien käyttöön. Tehtäväpaketti on nyt maksutta ladattavissa teatterin yleisöyhteistyön verkkosivuilla http://teatteri.ouka.fi/esittely/yleisoyhteistyo.
Teatterin ja kummikoulu Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion taiteilijatapaamisessa 9.11. lukiolaiset haastattelevat Oulua kohisuttavan Taivaslaulun kirjailija Pauliina Rauhalaa ja ohjaaja Heta Haanperää.

Perheteatteri ja Nuorten Näyttämö tuottavat uutta teatteria Lasten ja nuorten teatteripäiville

Vanhempien Akatemian kanssa yhteistyössä järjestetty draamakerho antaa perheille mahdollisuuden heittäytyä yhdessä teatterin maailmaan. Toiminta huipentuu perheiden noustessa itse teatterin lavalle Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla tammikuussa. Silloin ensiesiintymisensä tekee myös Oulun kaupunginteatterin Nuorten Näyttämö, joka on aloittanut toimintansa lokakuun alussa. Tarkoituksena on tarjota Oulun seudun nuorille mahdollisuus harrastaa teatteria ammattiteatterin suojeluksessa. Lisätiedot teatterin dramaturgi jukka.heinanen@ouka.fi, p. 044 703 7012 ja Vanhempien Akatemiasta Riitta Alatalo p. 044 7341 643.

Yleisöyhteistyö monipuolistaa teatterin ja yleisön suhdetta

Oulun kaupunginteatterissa yleisöyhteistyötä on tehty jo pitkään ja nyt yhä vahvemmin, kuten muissakin Suomen teattereissa. Yleisöyhteistyöhön on perinteisesti kuulunut muun muassa päiväkoti- ja kouluyhteistyö sekä kulissikierrokset. Nuorempien ikäpolvien lisäksi teatteri panostaa yleisöyhteistyössä myös vanhempiin ikäryhmiin vierailemalla Oulun alueen hoitokodeissa. Teatterin yleisöyhteistyötä koordinoi teatterikuraattori, teatterisihteeri Anna Maria Luonuansuu.

Lue lisää Oulun kaupunginteatterin yleisöyhteistyön verkkosivulla http://teatteri.ouka.fi/esittely/yleisoyhteistyo
Lisätietoja: Oulun kaupunginteatterin teatterikuraattori, teatterisihteeri Anna Maria Luonuansuu 044 703 7112, anna.luonuansuu@ouka.fi


HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla: teatteri.tiedottaja@ouka.fi, p. 044 7037111

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs