Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pienteurastamojen ja myymälöiden kilpailukykyä paremmaksi – luvassa mm. tietoiskuja

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Pienteurastamojen ja myymälöiden kilpailukykyä paremmaksi – luvassa mm. tietoiskuja

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 16:09
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun ”Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin” -hanke pyrkii parantamaan suomalaisten pienteurastamoyritysten ja niiden yhteydessä toimivien myymälöiden kilpailukykyä ja liiketoimintamahdollisuuksia tiedottamalla alan ajankohtaisista ja keskeisistä asioista.

Hanke järjestää 21.4.2016 ensimmäisen tietoiskun Hämeenlinnassa lopetusasetuksen mukaisen kelpoisuuden suorittamisesta. Tietoisku järjestetään Hämeen ammattikorkeakoulun tiloissa Lahdensivun Ainolassa (os. Lahdensivuntie 5, Hämeenlinna) kello 10–14. Seuraavassa tietoiskussa 24.5.2016 kerrotaan mm. pakkausmerkintöjä koskevasta lainsäädännöstä.

Hankkeen lähtökohtana on tukea pieniä teurastamoyrityksiä ja niiden yhteydessä toimivia myymälöitä osaamisen kehittämisessä erityisesti yritystoiminnan alkuvaiheessa. Päätavoitteena on parantaa pienten, valtakunnallisesti hajallaan olevien teurastamojen ja niiden myyntipisteiden kilpailukykyä tarjoamalla ajantasaista ammatillista tietoa. Hankkeessa järjestetään tietoiskupäiviä sekä käytännönläheisiä työpajoja erilaisista teemoista pienteurastamojen tarpeiden phnkohjalta. Yhteistyökumppanina hankkeessa ja sen suunnittelussa on alusta asti ollut Suomen Teurastamoyrittäjät ry.

Hankkeen tavoitteita ovat pienteurastamojen laadullisen osaamisen, tehokkuuden ja elinvoimaisuuden parantaminen, alan yrittäjien elintarvike- ja pakkauslainsäädäntöön liittyvän osaamisen lisääminen ja Oiva-järjestelmän sisäistäminen, alan yrittäjien lopetusasetukseen liittyvien velvoitteiden täyttyminen ja sen kautta eläinten hyvinvoinnin lisääminen sekä yrittäjien ja valvontaviranomaisten yhteistyön tehostaminen. Lisäksi pyritään parantamaan pienyritysten kasvun edellytyksiä erityisesti lisääntyneen talousosaamisen, verkkokaupan ja siihen liittyvien logististen mahdollisuuksien kautta sekä perehtymällä työlainsäädäntöön liittyviin kysymyksiin.

Lisätietoa tulossa olevista tilaisuuksista löytyy osoitteesta www.hamk.fi/pienteurastamohanke.

Lisätietoja:    

projektipäällikkö Siri Pekuri, HAMK, p. 040 843 1282

lehtori Markus Yli-Hemminki, HAMI (lopetusasetus ja eläinten hyvinvointi), p. 050 461 7503

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs