Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » PHJ ja LAMK solmivat puitesopimuksen

Lahden ammattikorkeakoulu

PHJ ja LAMK solmivat puitesopimuksen

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 08:59
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu ja Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) ovat solmineet puitesopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on kehittää ja vahvistaa osapuolten kumppanuutta siten, että yhteistoiminta tukee molempien osapuolten kilpailukyvyn kasvattamista, strategisia ja operatiivisia tavoitteita sekä henkilöstön ja opiskelijoiden osaamista ja hyvinvointia.

Molemmat osapuolet sitoutuvat edistämään alueellisen kiertotalouskeskittymän valtakunnallista kehittymistä ja näkyvyyttä yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) on vuonna 1993 perustettu, 10 kunnan omistama osakeyhtiö. PHJ:n toiminnot ovat erittäin laaja-alaisia ja monipuolisia. Lippulaivana toimii edistyksellinen Kujalan jätekeskus Lahdessa. Jätteen ja erilaisten materiaalien hyötykäytön lisäksi PHJ huolehtii myös kestävän kehityksen ja jätteen synnyn ehkäisyn opastajana jo päiväkoti-ikäisille. 

Taustalla pitkäaikainen yhteistyö

PHJ on ollut pitkään LAMKin tärkeä yhteistyökumppani. Konkreettisia yhteistyön muotoja ovat olleet erityisesti ympäristöteknologian insinöörien harjoittelun mahdollistaminen sekä opinnäytetyöt. PHJn erilaiset toiminnot ja ympäristöt toimivat myös erinomaisina aitoina oppimisympäristöinä. Ympäristöteknologian opiskelijat ovat esimerkiksi selvittäneet vuosittain kahden suljetun kaatopaikan tilaa ja sen mahdollisia ympäristövaikutuksia osana opintojaan. Tällaiset, aidot oppimisympäristöt ja työelämää palveleva toiminta, ovat erittäin merkittäviä opiskelijoiden työelämävalmiuksien lisäämiseksi. 

Opiskelijoiden ja opettajien välisen yhteistyön lisäksi PHJn edustajia on osallistunut aktiivisesti erilaisten hankkeiden ohjausryhmiin, julkaisutyöhön, työpajoihin ja seminaareihin.  Nyt allekirjoitettavan puitesopimuksen odotetaan edellä mainittujen elementtien lisäksi syventävän edelleen yhteistyötä niin koulutuksen, tutkimuksen, alueellisen kehittämisen kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Lisätietoja

Silja Kostia p. 050 387 1901
Lahden ammattikorkeakoulu

Päivi Rahkonen p. 0500 980 175
Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs