Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Peruskoulun päättävät opiskelijat sijoittuvat hyvin jatkokoulutukseen Hämeenlinnan seudulla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Peruskoulun päättävät opiskelijat sijoittuvat hyvin jatkokoulutukseen Hämeenlinnan seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2012 klo 14:06
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Viime keväänä peruskoulun päättäviä opiskelijoita oli Hämeenlinnan seudulla (Hämeenlinna, Hattula Janakkala) kouluilta kerättyjen tietojen mukaan yhteensä 1079. Opiskelijoista valtaosa, 1067, on sijoittunut jatko-opintoihin ammatillisiin oppilaitoksiin, lukioihin, ammattistartille tai 10.-luokalle. Elokuun lopussa peruskoulun päättäneistä 12 (1,11 %) oli ilman jatkopaikkaa. Osa opiskelijoista ei hakeudu jatko-opintoihin. Syynä saattaa olla esimerkiksi ulkomaille muutto, terveydelliset syyt, töihin meno, oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen tai haluttomuus hakea koulutukseen.

Hämeenlinnan seudulla on parin vuoden ajan toiminut yhteistyöryhmä, joka on koonnut tiedot alueen peruskoulun päättäneiden opiskelijoiden tilanteesta.  Työryhmässä on edustettuina kuntien, oppilaitosten, TE- toimiston, lukioiden, perusopetuksen ja etsivän nuorisotyön edustajat. Jatko-opintoihin sijoittumista on tarkasteltu 25.8.2012. Ajankohdan jälkeen osa opiskelijoista on vielä löytänyt opiskelupaikan.  Vuonna 2010 peruskoulun päättäviä oli 1167. Heistä 16 (1,37 %) oli ilman opiskelupaikkaa. Vuonna 2011 peruskoulun päättäviä oli 1130. Heistä 18 (1,59 %) oli ilman opiskelupaikkaa.

Valtakunnallisesti yhteishaun ensimmäisellä kierroksella n. 11 % peruskoulun päättäneistä jää ilman opiskelupaikkaa. Lopullisesta tilanteesta ei ole käytettävissä valtakunnallisia lukuja. Hämeenlinnan seudulla opiskelijoiden sijoittumistilanne on erittäin hyvä. Peruskoulun oppilaanohjaajat tekevät hyvää ja ansiokasta työtä ohjatessaan opiskelijoita jatko-opintoihin. Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot huolehtivat omalta osaltaan valintaprosessin sujuvuudesta. Ammattistartti ja 10-luokka täydentävät sopivasti valinnan mahdollisuuksia.
 
Ammatillisten opintojen keskeyttämisen ehkäisemiseksi on tehty hyvää työtä. Työttömällä nuorella on entistä useammin ammatillinen koulutus. Nyt pitäisi saada nuorten osaaminen seutukuntaa hyödyttävään käyttöön. Siltojen rakentaminen koulutuksesta työhön on se, mitä tällä hetkellä kipeästi kaivataan.

Lisätietoja
Pirjo Kaitala, Hämeen ammatti-instituutti, p. 03 646 4241 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs