Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Perulaista ruokaa ravintola Mayassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Perulaista ruokaa ravintola Mayassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 08:48
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Vappuviikolla 27.-30.4.2015 pääsee maistamaan perulaisia perinneruokia ravintola Mayan lounailla. Lounasviikon toteutus on osa Haaga-Helian restonomiopiskelijan opinnäytetyötä.

Helsingin keskustan ravintola Mayassa toteutetaan lounas ensi kertaa perulaisella teemalla. Peru-teeman takana on Haaga-Helian restonomiopiskelija Marju Reyes, jolla on laaja asiantuntemus maan ruokakulttuurista. Reyesin opinnäytetyö käsittelee Perun pohjoisrannikon ruokia.

Mayan lounaslistalla on monipuolisesti ruokia koko maasta, muun muassa perinteinen pohjoisrannikon shambar-keitto, joka valmistetaan palkokasveista ja pekonista. Sitä tarjotaan perinteisesti aina maanantaisin, näin myös Mayassa. Muita alueen erikoisuuksia ovat äyriäis- ja kalaruoat sekä keitot, joita listalla on useampiakin, sekä esimerkiksi afrikkalaisvaikutteiset härän sydämestä valmistetut anticuchot-vartaat. Toki listalla on broileri- tai lihavaihtoehtokin. Kaikki lounasannokset sisältävät salaattipöydän, joka toteutetaan perulaisella teemalla. Salaattipöydästä tarjotaan aitoa perulaista cevicheä, limen mehulla, chilillä ja valkosipulilla kypsytettyä kalaa.

Perun ruokakulttuuri on aiheena ajankohtainen. Peru voitti Maailman paras kulinaarinen matkakohde -palkinnon (World Travel Awards) jo kolmatta kertaa peräkkäin vuonna 2014. Perun ruokakulttuuri tunnettiin vielä jokin aika sitten lähinnä vain cevichestä, nyt se on saanut mainetta yhtenä maailman monipuolisimmista ja mielenkiintoisimmista ruokakulttuureista.

Maan ruokakulttuurissa näkyy edelleen vahvasti inkojen ja jo heitä edeltäneiden sivilisaatioiden perinteet. Niiden lisäksi se on saanut vaikutteita espanjalaisilta valloittajilta ja heidän afrikkalaisilta orjiltaan, sekä ranskalaisilta, italialaisilta, kiinalaisilta ja japanilaisilta maahanmuuttajilta.

Ravintola Maya sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kansallisteatterin vieressä, osoitteessa Mikonkatu 18. Ravintola Maya ja Marju Reyes toivottavat kaikki perulaisesta ruoasta kiinnostuneet tervetulleiksi maistamaan maan erikoisuuksia. Lounas tarjoillaan päivittäin kello 11–14 ja lista on ravintolan internetsivuilla www.maya.fi.

Lisätietoja:
Marju Reyes, opiskelija Haaga-Helia AMK, marju.reyes(at)yahoo.com, 045-312 9366
Birgitta Nelimarkka, opinnäytetyön ohjaaja Haaga-Helia AMK, birgitta.nelimarkka(a)haaga-helia.fi, 040 488 7181

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs