Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Perinteikäs Talouskoulu historiaan – päättäjäislounasta vietetään ke 20.5.

Koulutuskeskus Salpaus

Perinteikäs Talouskoulu historiaan – päättäjäislounasta vietetään ke 20.5.

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2015 klo 08:14
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Talouskoulun yli 60 vuotta kestänyt toiminta Lahdessa loppuu tänä keväänä. Talouskoulun korvaa uusi ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus. Talouskoulun päättäjäislounasta vietetään keskiviikkona 20.5. klo 13 Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa, osoitteessa Svinhufvudinkatu 6, Lahti. Opiskelijoiden valmistamalle ja tarjoilemalle lounaalle osallistuu Talouskoulun opettajia ja muuta henkilöstöä vuosien varrelta. 

Perustettiin vuonna 1949

Itä-Hämeen Marttapiiriliiton talouskoulu perustettiin Lahteen vuonna 1949. Ensimmäinen talouskoulukurssi alkoi 15.8.1949. Silloin oppilaita oli 32, kaikki olivat nuoria naisia.

- Nyt on suurin toiveemme, että valtio antaisi tukensa koulullemme siten tunnustaen sen merkityksen ja arvon yhteiskunnassamme ja että eduskunta laatisi lain, jonka mukaan jokaisen avioliittokuulutuksen ehtona on vähintään talouskoulun kurssi, lausui johtaja Aune Ihamuotila koulun vihkiäisjuhlassa.

Saimaankadulta Vipusenkadun kautta Svinhufvudinkadulle

Koulun nimi muutettiin vuonna 1962 Lahden talouskouluksi. Nykyään virallinen nimitys on kotitalousopetus. Koulu toimi perustamisestaan lähtien Saimaankadulla. Vuoden 1987 alusta Talouskoulu liitettiin osaksi tuolloin perustettua Päijät-Hämeen sosiaalialan oppilaitosta. Toiminta siirtyi keskustasta uusiin tiloihin Vipusenkadulle vuoden 1990 alussa ja sieltä Svinhufvudinkadulle Kulinaaritaloon vuonna 2013.

Vuosien saatossa Talouskoulu on muovautunut puolen vuoden mittaiseksi koulutukseksi, joka antaa valmiuksia omassa elämässä selviytymiseen yksilönä ja yhteiskunnan jäsenenä. Kotitalousopetus vahvistaa oman arjen hallintaan ja kotitalouden hoitamiseen liittyviä käytännön taitoja. Talouskoulu on toiminut myös ponnahduslautana ammatillisiin opintoihin.

Lisätietoja uudesta Valma-koulutuksesta:
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 19.5.

Lisätietoja:
Opetusalapäällikkö Kaisu Nyman, puh. 050 526 5870, kaisu.nyman[@]salpaus.fi
Opiskelijapalvelujohtaja Riitta Murtorinne, puh. 050 502 0614, riitta.murtorinne[@]salpaus.fi

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs