Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Patinan kierrätysmateriaalit muuntuivat vaatemallistoksi ja fantasiapuvuiksi – muotinäytökset Kätevä & Tekevä -messuilla 3.–4.11.

Koulutuskeskus Salpaus

Patinan kierrätysmateriaalit muuntuivat vaatemallistoksi ja fantasiapuvuiksi – muotinäytökset Kätevä & Tekevä -messuilla 3.–4.11.

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2012 klo 11:56
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen vaatetusalan opiskelijat ovat työstäneet yhteistyössä Tuoterenkaan Patina-kierrätyskeskuksen kanssa Chain-vaatemalliston sekä fantasiapukuja, jotka nähdään Kätevä & Tekevä -messuilla Lahti Hallissa 3.–4.11.2011. Vaatteet ovat esillä muotinäytöksissä lauantaina 3.11. klo 13 ja 15.30 sekä sunnuntaina 4.11. klo 12 ja 15.30.

Chain-mallistoon opiskelijat ovat suunnitelleet ja valmistaneet uusiovaatteita Patinasta saaduista vaatteista ja kankaista. Materiaaleina on käytetty muun muassa kauluspaitoja, housuja, farkkuja, takkeja ja kankaita. Mallisto tulee myyntiin Patinan myymälään messujen jälkeen.

– Fantasiapuvut eroavat Chain-mallistosta niin, että niissä on käytetty sellaisia kierrätysmateriaaleja, jotka eivät normaalisti sovi vaatteisiin. Puvuissa on esimerkiksi CD-levyjä ja tietokoneen osia, kertoo opettaja Riia Lampinen.

Muotinäytöksessä nähdään myös muita vaatetusalan opiskelijoiden tekemiä töitä sekä Karkauspäivähame, jonka Marianne Valola on suunnitellut Helmi Vuorelma Oy:lle.

Näytöksen naamiot, päivänvarjot ja viuhkat ovat Salpauksen tarpeistonvalmistuksen opiskelijoiden käsialaa. Malleina toimivat Salpauksen sirkusalan opiskelijat. Näytöksen koreografiasta vastaa tanssinopettaja ja koreografi Sari Louko.

Koulutuskeskus Salpauksella on Kätevä & Tekevä -messuilla myös oma messuosasto on (B57–B61), jonka suunnittelevat ja toteuttavat tilanrakennuksen opiskelijat. Osastolla on muun muassa kultasepänalan ja puualan opiskelijoiden työnäytöksiä.

Messuvalmisteluissa ovat mukana myös hius- ja kauneudenhoitoalan, graafisen suunnittelun, audiovisuaalisen viestinnän ja markkinointiviestinnän opiskelijat Koulutuskeskus Salpauksesta.

Lisätietoja:
vaatetusalan opettaja Riia Lampinen, puh. 0400 715 763
Koulutuskeskus Salpaus

http://www.salpaus.fi/ajankohtaista/Sivut/Kateva-Tekeva-messut-2012.aspx

http://www.katevamessut.fi/

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs