Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Paperi-insinöörit ry:ltä iso lahjoitus Mamkin prosessitekniikan koulutukselle

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Paperi-insinöörit ry:ltä iso lahjoitus Mamkin prosessitekniikan koulutukselle

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 11:34
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Paperi-insinöörit ry. lahjoittaa Mikkelin ammattikorkeakoululle 5 ”Paper Science & Technology” -oppikirjasarjaa. Yksi sarja pitää sisällään 21 kirjaa kemiallisesta metsäteollisuudesta. Lahjoituksen arvo on noin 10.000 €. Koulutuksen tukeminen on yksi yhdistyksen tavoitteista.

Vuonna 1914 perustettu Paperi-insinöörit on Suomen kemiallisessa metsäteollisuudessa työskentelevien ammattilaisten yhteistyöfoorumi ja kansainvälisesti arvostettu suunnannäyttäjä. Aiemmalta nimeltään Suomen Paperi-insinöörien Yhdistys on yhä enemmän suuntautunut tulevaisuuden biotalouden edistämiseen. Jo tänä päivänä puulla voidaan korvata monia fossiilisista raaka-aineista, kuten öljystä, valmistettuja tuotteita. Yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 2 800 jäsentä ja 30 toiminimijäsentä, joita ovat kaikki Suomen suurimmat metsäalan yritykset.

Koulutus tukee Suomen teollisuuden rakennemuutosta

Biotuotepainotteisen prosessitekniikan insinöörikoulutus alkoi Mikkelin ammattikorkeakoulussa syksyllä 2014. Prosessitekniikkaan erikoistutaan Savonlinnassa, jossa on vahvaa metsäteollisuuteen liittyvää yritystoimintaa, esimerkiksi Mikkelin ammattikorkeakoulun omistama Kuitulaboratorio. Prosessitekniikan koulutus painottuukin biotuotetekniikkaan. Kuitulaboratorion laaja-alaisesta tutkimuksesta kertoo mm. julkisuutta saanut hiilidioksidin talteenotto, absorptio – desorptio menetelmällä. Juuri valmistunut laajennus antaa mahdollisuuksia lisätä tutkimuslaitteistoja sekä rakentaa prosessitekniikan oppimisympäristöä.

- Prosessitekniikkaa koulutuksessa, kuten tutkimustoiminnassakin, käsitellään laajasti, kertoo prosessitekniikan lehtori Jarkko Männynsalo. Valmistuva insinööri voi työllistyä metsäteollisuuden lisäksi erilaisiin kemian prosessiteollisuuden tuotantolaitoksiin sekä niitä palveleviin yrityksiin, kuten laitevalmistajien palvelukseen.

Kuvassa Mikkelin ammattikorkeakoulun lehtori Jarkko Männynsalo ja Paperi-insinöörit ry:n toimitusjohtaja Pirkko Molkentin-Matilainen

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs