Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Panelistit: tasa-arvo ja harrasteliikunta urheilujärjestöjen rahoitusperusteisiin?

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Panelistit: tasa-arvo ja harrasteliikunta urheilujärjestöjen rahoitusperusteisiin?

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 13:09
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Liikuntaharrastusten kustannuksia pitää pystyä hillitsemään, jotta jokaisella on mahdollisuus liikkua. Naisten asemaa liikunnan ja urheilun johdossa on vahvistettava. Korkeakoululiikuntaa on edistettävä, jotta opiskelijat voivat hyvin. Näin totesivat arvovaltaiset panelistit Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikunnan Manifestin julkistamistilaisuudessa.

Liikunnan Manifesti luovutettiin kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle (sd.) sekä urheiluministeri Carl Haglundin (r.) valtiosihteerille Marcus Rantalalle (r.) torstaina 13.11. Hotelli Haagassa Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.

"On tärkeää, että järjestöt tuovat näkemyksiään liikunnasta ja urheilusta esiin. Tänä päivänä jokaisella pitää olla mahdollisuus liikkua. Ei saa olla rahapussista kiinni, pääseekö lapsi tai nuori harrastamaan liikuntaa", ministeri Viitanen sanoi.

Tilaisuudessa järjestettiin myös paneeli, jossa Manifestia kommentoivat Rantalan lisäksi TUL:n puheenjohtaja, kehitysministeri Sirpa Paatero (sd.), Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Leena Harkimo (kok.), sekä kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas.), Kike Elomaa (ps.) ja Tuomo Puumala (kesk.). Kaikki panelistit totesivat korkeakoululiikunnan edistämisen olevan tärkeää.

"Joissakin korkeakouluissa fasiliteetit ovat kondiksessa, joissakin eivät. Hyvät fasiliteetit – liikuntatilat, suihkut, pyöräparkit – takaavat sen, että opiskelijat haluavat liikkua. Tulossopimuksien kautta voisi varmistaa, että yliopistot pitävät liikuntaa tärkeänä", Rantala ehdotti.

Panelistit olivat samaa mieltä myös liikunnan ja urheilun yhdenvertaisuudesta: kaikilla on oltava mahdollisuus liikkua sekä osallistua liikunta- ja urheilujärjestöjen toimintaan niiden kaikilla tasoilla – myös johdossa.

“Pitäisikö vain sellaisten liikunta- ja urheilujärjestöjen saada valtionapua, joiden hallituksissa on vähintään yksi nainen?” pohti Paavo Arhinmäki.

Panelistit olivat yhtä mieltä myös siitä, etteivät liikunta ja urheilu sulje toisiaan pois, vaikka ne samoista Veikkaus-voittovaroista kamppailevatkin.

”Tarvitaan sitä, että kaikki lapset ja nuoret pääsevät liikkumaan, jos me haluamme, että meillä on ketään urheilijoita siellä huipulla. Voisiko olla niin, että harrasteliikunnan järjestäminen olisi edellytyksenä urheilujärjestöjen tukien myöntämiselle?” ministeri Sirpa Paatero ehdotti.

OLL:n puheenjohtaja Hanna Huumonen oli tyytyväinen Manifestin vastaanottoon.

”Toivomme, että Liikunnan Manifesti toimii avauksena eduskuntavaaleja edeltävälle keskustelulle. Korkeakoululiikunta on tällä vaalikaudella ottanut harppauksia eteenpäin hallitusohjelmakirjauksen ansiosta. Voin ilokseni todeta, että kevään 2015 vaalituloksesta riippumatta hallituksessa tulee olemaan opiskelijaliikunnan ystäviä”, Huumonen kiitti.

Manifestin julkaisutilaisuuden jälkeen polkaistiin käytiin OLL:n liittokokous, jossa muun muassa linjataan vuoden 2015 toimintaa sekä valitaan puheenjohtaja ja hallitus tulevalle vuodelle.

Seuraa liittokokousta suorana netissä: https://new.livestream.com/muunne/OLL

Lataa Liikunnan Manifesti tästä: http://bit.ly/1ueZ9f2

Lisätietoja:

Hanna Huumonen, OLL:n puheenjohtaja, p. 044 7800 211

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta. OLL vastaa suomalaisesta opiskelijahuippu-urheilusta sekä kansainvälisestä järjestötoiminnasta ja liikunnan edunvalvonnasta opiskelijoiden osalta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto
Lapinrinne 2
00180 Helsinki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs