Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pallosankarit valtaavat Visma-Areenan 27.9.2016

Koululiikuntaliitto

Pallosankarit valtaavat Visma-Areenan 27.9.2016

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: Koululiikuntaliitto

Pallosankarit-toimintapäivä saapuu Lappeenrannan Visma-Areenalle 27.9.2016 klo: 9.00–14.00. Pallosankarit-toimintapäivässä erityistä tukea tarvitsevat koululaiset harjoittelevat monipuolisesti palloilu- ja perusliikuntataitoja. Jalkapalloseurojen FC LaPan ja PEPO Lappeenrannan ammattitaitoset ohjaajat toimivat peli-ohjaajina sekä Taitopiha-harjoitusten vetäjinä. Juoksusankarit opettavat juoksuasioita monipuolisilla juoksuradoilla. N.Y.T! -radoilla harjoitellaan perusliikuntataitoja.

”On ollut mahtavaa, miten innostuneesti Lappeenrannassa on otettu tapahtuma vastaan. Kaupungin liikuntatoimi ja seurat ovat olleet tarmokkaasti tekemässä hienoa palloilutapahtuman koululaisille. Lähes 100 koululaista saapuu tapahtumaan”, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Liikkumisen mahdollisuus jokaiselle

Jokaisen meistä tulee liikkua oman terveyden ja toimintakykymme takia. Erityistä tukea tarvitsevien koululaisten liikkuminen saattaa vaatia soveltamista. Samoin liikkumisen motivointiin voidaan kaivata tukea.

Tapahtumassa haluamme tarjota positiivisia liikuntaelämyksiä ja kannustaa erityistä tukea tarvitsevat koululaiset liikkumaan. Opettajat saavat samalla vinkkejä erilaisista soveltamisen mahdollisuuksista. ”Tärkeää, että kaikille annetaan mahdollisuus liikkua itselleen sopivalla tavalla. Silloin on paras mahdollisuus liikuntakipinän syttymiseen”, sanoo Sari Turunen.

Maksuttomat Pallosankarit-toimintapäivät järjestetään syksyn aikana 8 paikkakunnalla. Tapahtumat jatkuvat myös keväällä 2017. Tapahtumapaikkakunnilla on tavoitteena perustaa soveltavan palloilunryhmiä, joissa taitojen harjoittelu jatkuu.

Pallosankarit on Koululiikuntaliiton ja Suomen Palloliiton yhteishanke. Pallosankarit -hankkeen tavoitteena on innostaa erityistä tukea tarvitsevia koululaisia liikkumaan monipuolisesti ja osallistumaan liikunnanharrastetoimintaan. Opettajille tarjotaan vinkkejä ja materiaalia erityislasten liikuttamiseksi. Lisäksi perustetaan uusia soveltavan jalkapallon ryhmiä, joissa keskiössä on liikkumisen riemu ja palloilutaitojen kehittyminen.

Lisätietoja:

Sari Turunen, Koululiikuntaliitto, sari.turunen(at)kll.fi tai 044-713 0821. 

Liitetiedostot

Koululiikuntaliitto liikuttaa koululaisia alakoululaisista lukiolaisiin ja opetustyötä tekeviä sekä tuottaa materiaalia liikuttamiseen. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs