Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » PAL-opiskelijat tarttuvat jälleen palvelukehitysprojekteihin

Lahden ammattikorkeakoulu

PAL-opiskelijat tarttuvat jälleen palvelukehitysprojekteihin

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 10:39
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Järjestyksessään toinen Palveliliiketoiminnan opiskelijoien (PAL) projektikevät on käynnistynyt tällä viikolla. Tiistaina 19.1.2016 yhdeksän toimeksiantajaa saapui esittelemään toimeksiantonsa. Tiedonhankinta käynnistyy heti, ja ammattimainen palveluprosessi alkaa ensi viikolla.

Kovat odotukset

Viime kevään 12 projektin urakka tuotti 46 opiskelijan joukolla lähemmäs 1400 opintopistettä. Kuutta saumattomasti palvelukehitysprojektien ympärille integroitua opintojaksoa tärkeämpi ulottuvuus oli kuitenkin se, miten laadukkaita tuloksia toimeksiantajat saivat. Yliopettaja Mika Kyläsen odotukset ovat korkealla.

– Viime vuodesta on hyvä ponnistaa. Olemme hioneet tätä projektioppimisen malliamme vieläkin toimivammaksi ja järkeistäneet projektikattaustamme. Panoksia on nostettu määrätietoisesti. Tänä keväänä toimeksiantajina ovat mm. Liikuntakeskus Lumo, Lukoton Oy ja Mehiläinen sekä viime vuotiseenkin yhteistyöhön tyytyväinen Osuuskauppa Hämeenmaa. Luonnollisesti puitesopimuskumppani Lahti2017 saa jälleen nauttia kahden projektiryhmän työpanoksesta. Neloskerros on välittänyt projektitoimeksiantoja PAL-projektikevääseen tällä kertaa kolme, kuten FC Lahden.

Kokeilevaa kehittämistä

PAL-projektikevät kuuluu toisen vuoden palveluliiketoiminnan tradenomiopiskelijoiden ammattiopintoihin. Sen avulla he pystyvät vahvistamaan osaamistaan ja erottautumaan muista palvelukehittäjinä. Ohjenuorana kehittämisessä toimivat mm. palvelumuotoilun menetelmät Sami Makkulan johdolla sekä kokeilukulttuurimainen työote. Henkilökunta on mukana erilaisilla rooleilla opettajista ohjaajiin ja valmentajista arvioijiin. Tänä keväänä opettajina ovat mukana Kyläsen ja Makkulan lisäksi Jussi Mozo, Pirjo Lundqvist, Kirsi Kallioniemi, Tiina Seikkula ja Anna Pajari. Myös toimeksiantajien suuntaan toimitaan aiempaa aktiivisemmin viime vuodesta opituin keinoin. Projektien onnistuneisuus nojaa palapeliin.

– Lähtökohtana on opiskelijoiden aktiivinen ja sitoutunut projektiryhmä, joka kuitenkin saa sparrausta prosessin eri käänteissä, niin tiedonhankinta-, ideointi-, kokeilu- kuin konseptointivaiheissa. Tulosten myyntipuhemaiset esittelyt hiotaan myös huippuunsa. Tulokset esitellään osana LAMKin Demoviikkoa, keskiviikkona 4.5.2016, Kylänen kuvaa.    

Monipuolisia projekteja

Tänä keväänä opiskelijat työskentelevät esimerkiksi asiakaspalveluportaalin suunnittelemisessa Liikuntakeskus Lumolle ja konseptoivat asiakaspalvelukoulutuksen Lahden MM-kisojen vapaaehtoistyöntekijöille. Mehiläisen Lahden yksikön projektissa rakennetaan käyttäjäymmärrystä nuorista ja nuorista aikuisista, joille konseptoidaan käyttäjälähtöisesti uusia viestintä- ja palveluratkaisuja. Hämeenmaan toimeksiannossa kehitetään kokeilujen avulla myynti- ja markkinointikonsepti S-mobiilipalvelulle, jotta S-mobiilisovellukselle saadaan lisää käyttäjiä ja latauksia. Yritysasiakkuuksien B2B-näkökulmaa tulee mukaan muutamassa projektissa. Lukoton Oy:lle konseptoidaan mobiiliavainratkaisujen hyötyjä ja lisäarvoa mm. taloyhtiöille ja kiinteistöhuoltoyrityksille. Teknologia-alan yritys Avenlan projektissa on kyse mobiilipalveluiden ja verkkokaupan asiakaskokemuksen konseptoinnista.

Palveluliiketoiminnan tradenomikoulutus (PAL) on toiminnallisempi tapa opiskella tradenomiksi LAMKin Liiketalouden alalla. Oppiminen on kytketty tiiviisti työelämän nykyisiin ja tuleviin osaamistarpeisiin rakenteita uudistaen. Koulutus vahvistaa palveluosaamista ja palvelukehitystyötä Päijät-Hämeessä. PAL-projektikevät toteutetaan keväällä 2016 toisen kerran.

Lue lisää viime vuoden aikaansaannoksista:

http://www.lamk.fi/ajankohtaista/Sivut/Opastavia-videoita-asuinaluebrandeja-ja-kisakaupunkitunnelmaa.aspx

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/05/06/illallinen-nosturin-nokassa-ja-facebook-talonmies-lamkin-opiskelijoilla-huimat-ideatalkoot

Lisätietoja
Mika Kylänen
mika.kylanen@lamk.fi
044 708 1464

 

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs