Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Päijäthämäläinen lähiruoka maistuu myös tapahtumaruoassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Päijäthämäläinen lähiruoka maistuu myös tapahtumaruoassa

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 11:08
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Reilun vuoden kestäneessä hankkeessa, Lähiruoasta uutta liiketoimintaa – local street food, pureuduttiin tapahtumissa tarjottavaan ruokaan, tapahtumaruokaan, sekä sen toteuttamistapoihin, näkökulmana paikallisuus ja lähiruoka.

Päätavoitteena oli luoda yritysyhteistyön toimintamalli tapahtumaruokailuun ja siten tukea uuden liiketoiminnan syntymistä lähiruoka-alan yrityksiin. Työpajoja, kokeiluja, uusia tuotteita ja erilaisia toimintatapoja pohdittiin ja toteutettiin yhdessä asiaan sitoutuneiden yritysten kanssa. Hankkeen käynnistämisen ja toteuttamisen mahdollisti Päijät-Hämeen liiton kautta EU:n rakennerahastosta myönnetty tuki. Hankkeen toteutuksesta vastasivat Hämeen ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu, jotka toimivat myös hankkeen osarahoittajina.

Tuloksena syntyi uusia päijäthämäläisiä tapahtumaruokatuotteita; Merosen nyhtö, Katin marjashotti, Hämäläinen hodari ja Pehtoorin puuro. Eri tapahtumaruokatuotteita suunniteltiin aina tapahtuma-asiakkaiden näkökulmasta ja tapahtumaa ajatellen. Tuotteita kokeiltiin kahdessa pilottitapahtumassa Lahdessa: Suuret Oluet - Pienet Panimot kesäkuussa 2015 sekä Salpausselän kisat helmikuussa 2016. Tuotteet herättivät kiinnostusta ja maistuivat asiakkaille. Asiakkaille kerrottiin, mistä raaka-aineista tuotteet oli valmistettu ja kenen tekemiä ne olivat. Samalla hyvä ruoka toi tapahtumalle lisäarvoa ja toi esille alueen omaleimaisuutta.

Yritykset Peijaiset Oy/Maaseuturavintola Hollolan Hirvi, Finnelk Oy/Maatilapanimo Hollolan Hirvi, Kinnarin Tila/Pioni ja Piironki Oy, Leibomo Limbbu Oy, Maatila-Liha Meronen Oy, Tuloiselan Marjatila, Valosen Hunajatila sekä Vääksyn Mylly Oy lähtivät yhdessä toteuttamaan hanketta. Tuloksena syntyi Läheltä lautaselle -konsepti ja yritysverkosto, joka toimii paikallisen tapahtumaruoan tuottajana myös jatkossa. Yhteystahona toimii Peijaiset Oy ja Läheltä lautaselle -verkosto näkyy hankkeen aikana luodun Tapahtumaruoka - Läheltä Lautaselle -sivun kautta Facebookissa.

Hankkeen toiminnasta ja tuloksista voi lukea lisää Lähiruokaa tapahtumiin, tuloksia päijäthämäläisen lähiruoan käytöstä tapahtumaruokailussa – julkaisusta.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Sanna Lento, HAMK, Sanna.Lento(at)hamk.fi, p. 040 509 6443
Yrittäjä Leena Steidle, Peijaiset Oy, p. 040-505 3357
Facebook: Tapahtumaruoka – Läheltä lautaselle, www.hamk.fi/tapahtumaruoka

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs