Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokous päätti rakennemuutokseen liittyvistä asioista

Päijät-Hämeen koulutuskonserni

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokous päätti rakennemuutokseen liittyvistä asioista

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2014 klo 10:47
Julkaisija: Päijät-Hämeen koulutuskonserni

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin yhtymäkokous pidettiin maanantaina 31.3. Oppimiskeskus Fellmanniassa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Hannu Himanen Lahdesta.

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittämistä, koulutuskonsernin kiinteistöjen luovutusta Lahden kaupungille sekä Koulutuskeskus Salpauksen Hollolan Kukonkoivun toimipisteen toiminnan lakkauttamista.

Kari Salmi avasi kokouksen ja totesi, että Päijät-Hämeen koulutuskonsernissa ollaan isojen haasteiden parissa edelleenkin. ”Tähänkin päivään luovat leimaansa valtion jo aiemmin päättämät ja nyt täydentyvät säästölinjaukset ja niiden mukaiset toimenpiteet. Tänään yhtymäkokouksessa ne näkyvät erityisesti toimitilojen omistamiseen liittyvissä päätöksissä. Entistä tärkeämpänä korkeatasoisen koulutuksen takaamiseksi alueellamme näen hyvän yhteistyön ja toiminnan elinkeinoelämän ja omistajien kanssa”, totesi Salmi avauspuheenvuorossaan.

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin jäsenkunnat ovat hyväksyneet aiesopimuksen Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittämisestä elokuussa 2013. Aiesopimuksessa todetaan tavoite, jonka mukaan yhtiöitetty ammattikorkeakoulu ei omista suoraan kiinteistöjä, vaan ne pidetään erillään ammattikorkeakoulun omistuksesta ja taseesta.

Ammattikorkeakoulun käyttöön tulevia tilojen investointeja on luontevaa jatkaa Lahden kaupungin rahoitusvastuulla. Ammattikorkeakoulun toiminta keskittyy Niemen kampukselle ja tavoitteena on, että kuntayhtymä vapautuu Kannaksenkatu 22:ssa ja Hoitajankatu 3:ssa sijaitsevien kiinteistöjen omistuksesta. Kiinteistöt ovat alun perin tulleet kuntayhtymän omistukseen valtiolta vastikkeetta.

Yhtymäkokous päätti äänestyksen jälkeen äänin 171 - 25, että kiinteistöjen omistus- ja hallintaoikeus Lahden kaupungille siirtyy 1.1.2015. Heinola ja Sysmä olivat eri mieltä asiasta. Lahden ammattikorkeakoulun yhtiöittämisen sekä Osaamiskiinteistöt Oy:n osakkeiden ja kiinteistöjen siirron vaikutukset kuntien omistusosuuksiin ja ylijäämiin vahvistaa kuntayhtymän hallitus tilinpäätöksen 31.12.2014 laatimisen yhteydessä.

Yhtymäkokous hyväksyi myös Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan siirtämisen Hollolan Kukonkoivun toimipisteestä Päijät-Hämeen koulutuskonsernin muihin toimipisteisiin.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Martti Tokola puh. 050 526 5917

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs